Sport

Moćnom pobjedom nad Japanom Barakude se okreću posljednjoj, odlučujućoj utakmici turnira

Moćnom pobjedom nad Japanom Barakude se okreću posljednjoj, odlučujućoj utakmici turnira

Petog dana turnira Hrvatska je zaigrala protiv Japana te upisala pobjedu 14:8 (5:2, 5:3, 4:1,0:2). Barakude sada očekuje dan odmora nakon čega će u utorak zaigrati protiv reprezentacije Mađarske, čime će se ponoviti finale Europskog prvenstva, kada je Hrvatska slavila.

Protiv Japanaca nije bilo baš nikakvih drama, niti dvojbi. Kvalitetniji, jači i viši, ali čak i brži u reakciji, kao i plivanju, to se moralo odraziti i na rezultatu.  Nakon prve četvrtine 5:2 uz čak u četiri navrata pogođen okvir gola. U poluvremenu 10:5, a nakon treće četvrtine i najveća prednost – 14:6 za Hrvatsku. Kako su minute prolazile, tako je razlika rasla. Podatak da u zadnjoj četvrtini Barakude nisu postigle pogodak potpuno je za ovu priliku irelevantan podatak.

Protiv Japana je izbornik Tucak obavio neke izmjene. Tako je Bijač bio na tribini, Popadić je branio cijeli susret, a prvi je put u zapisnik službene, natjecateljske utakmice Barakuda ušao mladi riječki vratar, Mauro Ivan Čubranić.

Nagradu za igrača utakmice zasluženo je dobio Loren Fatović koji je uz to postigao i najviše pogodaka (4), s tim da je njegov pogodak za 7:3, udarac lobom, ali leđima okrenut japanskom golu i to s vanjske pozicije, sigurno jedan od najljepših golova utakmice i najlucidnijih trenutaka na turniru.

Moćnom pobjedom nad Japanom Barakude se okreću posljednjoj, odlučujućoj utakmici turnira

Dojmove s utakmice podijelili su za medije kapetan reprezentacije Ivan Krapić i reprezentativac Franko Lazić.

– Uvijek je lijepo pobijediti. Pobjeda je ono što diže raspoloženje momčadi nakon jednog poraza kojeg smo jučer doživjeli. Konačno smo na pravom putu gdje smo i bili sve ove dane. Imamo u utorak utakmicu protiv Mađarske, koja odlučuje o prolasku u završni turnir. Hvala publici koja nas je došla bodriti i pozivamo ih da dođu ponovno u utorak. Japan igra jedan atipični vaterpolo gdje stoje u linijama dodavanja i jako su hitri, okretni i brzi te nitko od nas Europljana ne voli igrati protiv njih. Smatram da smo imali pravi ulaz u utakmicu i cijelu utakmicu smo kontrolirali, tako da danas možemo biti zadovoljni sa pobjedom i iščekujemo sljedeću utakmicu – istaknuo je kapetan reprezentacije, Ivan Krapić.

– Nije bilo lako odigrati utakmicu nakon jučerašnjeg poraza pred odličnim ambijentom, ali složili smo redove i pobjedili uvijek neugodni Japan i sad se okrećemo Mađarskoj. Utakmica je bila teška, ali brzo smo se oporavili od jučerašnjeg poraza. Sutra ćemo pogledati video kako bi vidjeli što se točno dogodilo na utakmici, pripremit ćemo se za Mađarsku i nadam se pred punim tribinama, donijeti tri boda za završni turnir u Los Angelesu – naglasio je reprezentativac Franko Lazić.

Hoće li prevaga otići u njihovu korist i ovog puta, čime će osigurati odlazak na Superfinale svjetskog kupa, saznat će se u utorak u 18:30 sati.

Izvor/Foto: HVS/Kiara Brnetić

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist