Zanimljivosti

Mobilni knjižničari opet u Župi

Nakon što je prošle godine besplatna posudba knjiga naišla na odličan odjek među posjetiteljima Župe dubrovačke, mobilni knjižničari Europskoga doma Dubrovnik opet posuđuju knjige u Mlinima i Platu.

Prošle je godine Europski dom Dubrovnik uz financijsku potporu europskog programa Mladi na djelu proveo inicijativu „Mobilni knjižničari“ u kojoj je sudjelovalo petero mladih iz Župe dubrovačke.

Djevojke i mladići su posjetiteljima i stanovnicima Župe u srcu sezone posuđivali tristotinjak knjiga na engleskom, francuskom, njemačkom, ruskom, talijanskom i španjolskom jeziku. Knjige su po završetku inicijative ostale u vlasništvu Europskoga doma Dubrovnik.

Turistička zajednica Župe dubrovačke prepoznala je mobilne knjižničare kao vrijedan dodatak turističkoj ponudi općine i odlučila poduprijeti nastavak inicijative u 2012. godini. Od 28. srpnja do 2. rujna knjige se mogu posuditi na taraci hotela Mlini ponedjeljkom i četvrtkom od 18 do 20 sati te srijedom i subotom od 10 do12 sati, a utorkom, četvrtkom i nedjeljom od 18 do 20 sati u Platu.

U svrhu financiranja svojih budućih aktivnosti, mobilni knjižničari će nekoliko puta tjedno prodavati rabljene knjige ispred palače Sponza u Dubrovniku. Na svim štandovima dijelit će i dvojezičnu brošuru u kojoj su predstavljena znanja i iskustva stečena u ovoj inicijativi.

Pročitajte još

BESPLATNI WEBINARI Kako proširiti svoje poslovanje ili se ‘progurati’ na tržištu?

Dulist

BOLJE OD BILO KOJEG SHOWA Kreće nova sezona Kluba mladih znanstvenika

Dulist

‘LIJEPO JE KAD SE DRŽI DO TRADICIJE’ Luminacija u Čibači uoči blagdana sv. Luke

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija