Zanimljivosti

Kako snimiti film o Šipanu?

Deveto izdanje “Ljetne škole filma Šipan” održat će se na tom elafitskom otoku od 4. do 14. kolovoza ove godine, na Šipanu će se održati  deveto izdanje ''Ljetne škole filma Šipan''.

Radionicu igranog fillma ove godine vodit će domaće snage, Nils Neubert i Miro Bronzić.

Ove godine cilj je, kako ističu voditelji, snimiti film po idejama šipanske djece koje će se razraditi na početku rada filmske radionice. I dok će se u radionici igranog filma snimati film, radionica animiranog filma djecu i mlade odvodi u svijet animacije.

Jamac za izradu kvalitetnog animiranog filma je ovogodišnja voditeljica animirane radionice Jasminka Bijelić-Ljubić iz Škole animiranog filma (ŠAF) Čakovec, zasigurno najjače ime u ovom dijelu svijeta kad su radionice animiranog filma u pitanju.

U sklopu malog filmskog festivala gledatelji će imati priliku pogledati i ovogodišnjeg dobitnika Oscara, film ''Umjetnik'' (The Artist), dječji film ''Koko i duhovi'' te hit koji je oborio sve rekorde gledanosti domaćih filmova ''Larin izbor-Izgubljeni princ''.

Osim filmova, goste Šipanske Luke očekuju i predstave, fotografske izložbe te glazbene večeri, potpuno besplatno.

Pročitajte još

UZ PEKARSKE SLASTICE U Domu za starije Dubrovnik obilježili dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Dulist

Na papercraft radionicama izrađivale su se figure životinja i maske u obliku ptice

Dulist

POZIV NA AUDICIJU Budi Linđovac, čuvaj tradiciju i sviraj, putuj, pjevaj…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija