Zanimljivosti

“Mobilni knjižničari” gostuju na Korčuli

Nakon predstavljanja inicijative “Mobilni knjižničari“ Europskoga doma Dubrovnik u Italiji, mladi iz Župe dubrovačke gostuju 25. listopada u Centru za kulturu u Korčuli.

 U inicijativi “Mobilni knjižničari“ Europskog doma Dubrovnik od početka srpnja sudjeluje pet srednjoškolaca iz Župe dubrovačke: Doris Bogoje, Marija Miloslavić, Ivona Sušić, Lobel Zvonimir Daničić i Vlatko Car. Mentorica im je predsjednica Europskog doma Dubrovnik Adriana Kremenjaš-Daničić, a voditeljica studentica Sveučilišta u Dubrovniku Nataša Kovačević.
 
Ciljevi inicijative su aktivno sudjelovanje mladih u životu lokalne zajednice i poticanje kulturne raznolikosti, kreativnosti i poduzetništva među mladima.
 
Posjetitelji i stanovnici Župe u srcu su sezone posuđivali tristotinjak knjiga na nekoliko svjetskih jezika, nabavljenih financijskom potporom europskog programa Mladi na djelu i Općine Župa dubrovačka.
 
Posudba je bila planirana za rok od 25. srpnja do 25. kolovoza, no kako u Župi nema ni knjižare ni knjižnice, zanimanje turista bilo je veliko, pa je produžena do početka rujna. Knjige su triput tjedno posuđivane na taraci hotela Mlini i šetnici ispred zgrade recepcije hotelskog poduzeća u Platu.
 
Dio knjiga koje su Župljani poklonili uvršten je u mobilnu knjižnicu, a ostatak je tijekom kolovoza prodan u Dubrovniku na štandu ispred Palače Sponza po cijeni od 15 kuna. Prihodom je pokriven dio troškova izleta u Italiju.
 
Trodnevni izlet u talijanski Trani organiziran je uz potporu Općine Trani i udruženja „Amici della Croazia“ (Prijatelji Hrvatske) iz Tranija, s kojima Europski dom Dubrovnik otprije surađuje. Naši srednjoškolci su u klasičnoj gimnaziji u Traniju predstavili aktivnosti inicijative, te razgledali moderno uređenu gradsku biblioteku i ostale najznačajnije kulturno-povijesne znamenitosti Tranija i okolice.
 
Tijekom Mjeseca hrvatske knjige (15.10.–15.11.2011.) inicijativa „Mobilni knjižničari“ bit će predstavljena u Korčuli i Dubrovniku. U završnoj fazi projekta knjižničari će izraditi brošuru s prijedlozima kako stečena znanja, vještine i iskustva koristiti u novim projektima.

Pročitajte još

Zašto je toplinski val opasan za zdravlje i kako se zaštititi?

Dulist

SLAVLJE U ŽUPI SV. NIKOLE U Čilipima u istom danu kršteno četvero djece

Dulist

SLIKA STARA STO GODINA ‘Interni odjel, soba broj 1, 11 kreveta’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija