Zanimljivosti

Mladi pituravali i čistili Eko park i igralište

Mladi pituravali i čistili Eko park i igralište

Jučer ujutro su mladi ekolozi Eko-Omblići i Zeleno Sunce Rijeke dubrovačke aktivnim radom, pituravanjem Eko parka Ombla i obližnjeg dječjeg igrališta Tratinčica u Mokošici obilježili Dan tjelesne aktivnosti i Dane Europe.

– A dan je bio sunčan, topao, kao stvoren za ekoaktivnosti u debeloj hladovini mediteranskih stabala koje su proteklih 24 godine posadili ekoaktivisti Omble i Eko-Omblića. Od svih ekoaktivnosti, našim mladim zaljubljenicama prirode najdraže je pituravati uz njihove obavezne eko poruke kao što su „Obožavam Prirodu!“, ,Eko ja, eko ti, za Prirodu smo mi -Eko-Omblići“, „Volite Prirodu“, „Smeće bacaj u kantu za otpatke, ali prije recikliraj!“. Dok su jedni zalijevali cvijeće u Eko parku, drugi su pituravali i crtali po zidovima dječjeg igrališta „Tratinčica“. Bilo ih je lijepo vidjeti vesele i razdragane. Uz ovo korisnu eko-tjelesnu aktivnost, mladi ekolozi su naučili što je to biovrt, održivi razvoj i permakultura – piše voditeljica Jadranka Šimunović.

Nakon rada, malom likovnom radionicom pod nazivom  „Europa ,to smo mi!“ završila je ova ekoakcija pod nazivom „Svi za čistiju Planetu!“
 
 

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist