Aktualno

MLADI KONAVLJANIN VRAĆA SE IZ PETRINJE Miletić: ‘Osam obitelji smo vratili u kuće. To se ne može platiti!’

MLADI KONAVLJANIN VRAĆA SE IZ PETRINJE Miletić: 'Osam obitelji smo vratili u kuće. To se ne može platiti!'

Na svojim društvenim stranicama, načelnik Općine Konavle Božo Lasić redovito objavljuje informacije o ljudima koji su otišli u potresom razorena područja kako bi pružili tamošnjim stanovnicima pomoć. Danas je tako istaknuo i pohvalio djelatnike iz građevinske tvrtke Miletić na čelu s Perom Miletićem jer su ‘iskoristili svoje znanje i vještine za ovakvo dobro’. Javili smo se Miletiću koji se sa svoja tri radnika nakon tri dana rada u Petrinji vraćao na jug Hrvatske. Odmah je na početku istaknuo kako nije ‘pošao gore skupljati poene’.
-Nigdje nisam ništa objavio, isto kao da nisam bio gore. Nije mi do toga. Pošao sam gore iz dobre namjere, pomoći ljudima kojima možemo pomoći i ništa više – rekao je Miletić. No, odlučio je ipak s nama podijeliti iskustvo. Priča kako su u Petrinju došli u ponedjeljak navečer – na dogovoreno.
-Prije samog dolaska, stupio sam u kontakt s jednom gospođom, odgojateljicom u vrtiću koja se angažirala preko društvenih mreža kako bi pomogla ljudima. Nismo htjeli doći gore, a da ne radimo ništa. Rekla mi je da posla ima. Raspoređivala je tvrtke koje su došle volontirati, pomoći i popravljati manja oštećenja koja, realno, nitko baš ni ne gleda zbog svih onih većih. Rekao sam da računa na mene kad bude trebalo – kazao je Miletić. Bili su zaduženi za sanaciju krovova, odnosno kuća koje su statički ispravne, ali su im krovove oštetili dimnjaci. ‘Jer, skoro je 90 posto dimnjaka palo nakon potresa’, istaknuo je.
-Ukupno smo sanirali sedam krovova, a osmoga smo učvrstili. Da ga nismo učvrstili, pao bi tijekom ovog zadnjeg većeg potresa od 5.0 po Richteru. To se nije dogodilo i krov je ostao. Hvala Bogu, uletili smo zadnji dan – rekao je Miletić i istaknuo: ‘To je osam krovova, osam sretnih obitelji smo vratili u kuće. Ne može se to platiti’. Navodi kako je riječ o neprocjenjivoj šteti za Petrinju.
-Sami centar Petrinje će se trebati cijeli srušiti, 99 posto. Izvan samog centra, nisu na oko vidljiva oštećenja. Kuće izgledaju zdrave, ali iznutra su porušene i moraju se srušiti. Takvih ima dosta! – rekao je te pohvalio vatrogasce i ostale žurne službe.
-Kad su nam trebali pomoći, odmah su stigli, čim su mogli. Dosta toga slušam po televiziji, da žurne službe ne rade svoj posao. Tri dana smo gore radili i ne mogu se s time složiti – naglasio je Miletić.

Foto: Privatna arhiva Pero Miletić

Pročitajte još

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist

Brzobrodska linija Split-Dubrovnik ponovno plovi od petka

Dulist