Aktualno

ŽARKO DRAGOJEVIĆ Uz zadnje trzaje 2020., dovršio sam posljednje snimke za još jedan solo album

ŽARKO DRAGOJEVIĆ Uz zadnje trzaje 2020., dovršio sam posljednje snimke za još jedan solo album

Godina 2020. je iza nas. Naši sugrađani složit će se kako je bila prepuna izazova i događanja, uspona i padova, a pandemija koronavirusa odrazila se na svaki segment našeg života. Bili pojedinci ili poslovni subjekti, svi zbrajamo postignute rezultate koji su uslijed izostanka turističke sezone znatno skromniji nego dosadašnjih godina. Kako je ona protekla za glasnogovornika Kazališta Marina Držića te glazbenika Žarka Dragojevića, otkrijte u nastavku.

‘Godinu 2020. definitivno ću pamtiti kao čudnovatu i posebnu. Ne želim na nju gledati potpuno negativno, već više potražiti pozitivne primjere koji su u nemogućim uvjetima i situacijama ipak stvorili među ljudima složnost, povezanost i želju da se nadiđu realne barijere uzrokovane pandemijom.

Unatoč svemu, bila je to za mene iznimno produktivna godina, pogotovo u matičnoj kući Kazalište Marina Držića gdje smo uspjeli ostvariti većinu zamišljenog programa. Na glazbenom planu sam na osobnoj web stranici www.v12.space i digitalnim  streaming platformama objavio i dva instrumentalna albuma iz predstava ‘Priče iz davnine’ i ‘Tramvaj zvan žudnja’ u režiji Paola Tišljarića.

Upravo uz zadnje trzaje 2020., u tišini doma dovršio sam posljednje snimke za još jedan solo album, pod nazivom ‘Prefix’. On će biti dostupan u prvoj polovici 2021. na labelu Geenger Records. Također, paralelno s bandom Embassy 516 radim na novim pjesmama i pripremamo treći studijski album.

Moje želje za novu godinu su realne i poprilično skromne. Mislim da nam više nego ikad treba ‘zdravlja’, ali ponajviše psihičkog. Bombardirani smo uzastopno jednim te istim temama skoro godinu dana pa nekako najviše priželjkujem raznovrsna događanja i ponovnu socijalizaciju ljudi.’

Foto: Vedran Levi

Pročitajte još

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist