Grad

Mladenci kažnjeni s 2 tisuće kuna! Razmišlja se o zabrani ulaza u Grad za potrebe vjenčanja

Vozač koji je nonšalantno ovog petka parkirao svog limenog ljubimca uz Malu Onofrijevu fontanu nije promaknuo gradskim komunalcima. Zbog parkiranja unutar zidina, i to ni više ni manje nego na samom Stradunu, ‘opalili’ su ga po džepu s kaznom od 2 tisuće kuna. Inače, kako doznajemo iz Gradske uprave, automobil je ušao u Grad s dozvolom i to za potrebe vjenčanja, ali ta dozvola ni u kojem slučaju ne uključuje i parkiranje. Ovakav tip dozvole odnosi se samo na ulazak u povijesnu jezgri i iskrcavanje mladenaca, nakon čega se automobil ne smije više zadržavati unutar zidina, a kamoli ostaviti parkiran. No toga se ovog puta mladenci nisu pridržavali već je automobil kraj Male Onofrijeve fontane ostao parkiran za vrijeme crkvenog obreda vjenčanja koje se održalo u crkvi sv. Vlaha.
Inače, neslužbeno doznajemo kako se iz Gradske uprave sve glasnije mogu čuti razmišljanja o potpunom ukidanju dozvola za ulazak u Grad za potrebe vjenčanja. Stava su da nema ništa ljepše nego prošetati s Pila ili Ploča do crkve, i da je ova praksa ulaska u Grad s autom mladencima zapravo bespotrebna, a nerijetko je zloupotrebljena.

Pročitajte još

Udruga Lukjernica dobila vrijedno vozilo

Dulist

Sjednice Gradskog vijeća odsad na znakovnom jeziku za gluhe i nagluhe osobe

Dulist

Gradonačelnik uputio sućut povodom smrti mo. don Miha Demovića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija