Grad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Gradonačelnik Franković s direktoricom društva TUP d.d. Marijom Šimunović

Gradonačelnik Mato Franković i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin održali su u srijedu sastanak s direktoricom društva TUP d.d. Marijom Šimunović. Direktorica Šimunović izvijestila je gradonačelnika o aktivnostima poduzetima od strateške kupnje društva TUP d.d. u ožujku ove godine kojim je Grad postao vlasnik iznimno vrijednog prostora u kojem su planirani brojni javni sadržaji. Istaknula je kako je započeo proces pripajanja društva TUP d.d. društvu UTD Ragusa d.d. Izrađena je arhitektonska snimka izvedenog stanja zgrada u Gružu i Knežici te je u tijeku revizija svih ugovora s postojećim zakupcima poslovnih prostora, s ciljem postizanja financijske samoodrživosti Društva. Na temelju rezultata revizije, slobodni prostori stavit će se u funkciju gradskih tvrtki, društava i kulturnih institucija. Jedan od prvih koraka po preuzimanju prostora u Gružu bilo je uklanjanje onečišćenja, odnosno azbesta i grafitne prašine nastale nakon godina u kojima se u TUP-u odvijala proizvodnja. Ideja za ovaj dio pogona je transformacija proizvodnih pogona TUP-a u urbano tkivo te regeneracija prostora korištenjem održivih materijala u procesu obnove. U sklopu EU projekta ‘Novi europski Bauhaus’, projektom ‘Revitalizacija TUP-a’ Gradu se osiguravaju tehnički kapaciteti kako bi se formiranjem interdisciplinarnog tima, uključujući stručnjake društveno-humanističke, gospodarske, tehničke, pravne i ekonomske struke, formirao održivi model ‘novog gradskog kulturno – društvenog inkubatora’. Europska komisija je odabrala ovaj projekt kao jedan od 20 najboljih projekta u Europi.

U Solitudu postavljeni skalini za slabije pokretljive osobe

Kako bi olakšao pristup moru slabije pokretljivim osobama, Grad Dubrovnik je postavio skaline kraj Ronilačkog kluba Dubrovnik u Solitudu. Navedeno je realizirano na traženje građana, a skalini su izrađeni prema uputama specijalne bolnice Kalos te se planiraju postaviti još jedne u Zatonu. Za ovu kupališnu sezonu nabavljena su i dva nova liftera za osobe s invaliditetom i teško pokretljive osobe, od kojih je jedan postavljen na plaži u Donjem Čelu na Kalamoti, a drugi u Zatonu kod tamošnjeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Osim toga, postavljeni su i već prethodno nabavljeni lifteri na kupalištima Copacabana i Solitudo (Mandrač), na Lopudu, u Suđurđu na Šipanu te Zatonu Velikom.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 7. rujna 2022.

 

Pročitajte još

Prvak Hrvatske Luka Ivanković i brončane judoke Mokošice kod gradonačelnika

Dulist

Obilježena 19. obljetnica otkrivanja spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Osojniku

Dulist

UGRADNJA DIZALICA TOPLINE Gradski bazen modernizira se sustavom grijanja morskom vodom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija