Zanimljivosti

Mlada misa don Frana Čivljaka

Don Frano Čivljak iz Dubrovnika slavio je u ovu nedjelju mladu misu u Župi sv. Mihajla u Dubrovniku.

To je prvi put nakon 160 godina da je u ovoj crkvi održana mlada misa.

Nakon trodnevnice koja je prethodila današnjoj mladoj misi, procesija je  krenula jutros od župne crkve u 9 sati, prema obiteljskom domu don Frana Čivljaka na Batali. Nakon kratkog obraćanja župnika don Željka Kovačevića,  roditelji Ambroz i Dubravka podijelili su svoj roditeljski blagoslov sinu don Franu i time ga ispratili iz obiteljske kuće prema župnoj crkvi gdje se slavila mlada misa. Mladomisničko geslo don Frana Čivljaka je: „'Ženo, evo ti sina!' Zatim reče učeniku: 'Evo ti majke!' I od toga časa uze je učenik k sebi.“

Don Frano Čivljak je rođen 30. ožujka 1985. godine u Dubrovniku, kao prvo dijete roditelja Ambroza i Dubravke r. Antić, kršten je u Župi sv. Mihajla u Dubrovniku 28. travnja 1985. godine gdje je primio i prvu pričest 9. svibnja 1994. godine, a sakrament potvrde u Župi Velike Gospe u Dubrovniku 2. travnja 2000. godine. Osnovnu  i srednju školu je završio u Dubrovniku, a Filozofsko-teološki studij u Skadru u Albaniji. Đakonsko ređenje je primio 8. prosinca 2012. godine u katedrali sv. Nikole u Lezhi (Albanija).

Za mjesec dana odlazi u Albaniju, u katedralu u Lezhi, gdje je inkardiniran odnosno zaređen.

Don Franovim pozivom zadovoljni su i članovi njegove obitelji, otac Ambroz i majka Dubravka, te brat Dominik i sestra Simona, koji su ovih dana imali pune ruke posla oko organiziranja don Franove mlade mise. 

S don Franom, kako bi ga podržali prilikom njegove mlade mise u Dubrovniku, stigli su don Charles Bell rodom iz Škotske, koji je inače misionar na Karibima, te mladi bogoslov Guillermo Flores del Rosario iz Dominikanske Republike.

Pročitajte još

[FOTO] ZELENA ČISTKA Ronioci iz podmorja Lokruma izvadili 56 kilograma otpada, najviše plastike

Dulist

ZA POTREBE KORISNIKA Prodajom Caritasovih bilježnica s porukama Ljubavi prikupljeno više od 40.000 kuna

Dulist

U Đurinićima – predstavljanje knjiga Stijepa Mijovića Kočana uz glazbu i tematski zalogaj

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija