Zanimljivosti

Misa i klanjanje za duhovna zvanja

Misom i klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u crkvi sv. Petra na Boninovu u subotu, 6. listopada započeo je niz molitava za duhovna zvanja koje će se tijekom prvih subota kroz devet mjeseci  organizirati po župama i u redovničkim zajednicama u Dubrovačkoj biskupiji.

Euharistijsko slavlje predvodio je župnik župe sv. Petra don Ivica Pervan koji je predvodio i euharistijsko klanjanje. Biblijske tekstove i meditativna razmišljanja o Kristovom pozivu čitali su članovi župne zajednice, a pjevao je župni zbor mladih.

Na kraju klanjanja župnik Pervan je pozdravio fra Stanka Dodiga, pročelnika Vijeća za posvećeni život koje je organiziralo ovakav način molitve za svećenička i redovnička zvanja po župama i izrazio zadovoljstvo što se tako odgovara na alarmantnu situaciju u biskupiji s obzirom na nedostatak zvanja. Klanjanje za duhovna zvanja prije se organiziralo jednom mjesečno kod sestara Ančela na Pilama.

Vijeće za posvećeni život Dubrovačke biskupije tijekom devet mjeseci ove školske godine, svake prve subote u mjesecu, organizira molitvu za duhovna zvanja u župnim i redovničkim zajednicama Dubrovačke biskupije.

Prvi takav susret održat će se na Boninovu, u župi sv. Petra u subotu, 6. listopada. Za duhovna zvanja u biskupiji molit će se na misi u 19 sati nakon čega slijedi klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u 19.30 sati.

Drugi susret bit će u subotu 3. studenog u 18 sati u crkvi sv. Ignacija u Dubrovniku. Program je isti: misa i klanjanje. U isto vrijeme događat će se i svi slijedeći susreti.

Treći susret bit će 1. prosinca u crkvi sv. Dominika u Dubrovniku, četvrti 5. siječnja kod Male braće, peti 9. veljače u župi sv. Križa u Gružu.

U Rožatu, u župi Velike Gospe molitveni susret bit će 2. ožujka, u Svetištu Gospe od milosrđa 5. travnja, u župi sv. Obitelji u Mokošici 4. svibnja da bi sve završilo u subotu, 1. lipnja u dubrovačkoj katedrali misom u 18 sati nakon koje slijedi euharistijsko klanjanje.

Pročitajte još

Bliže se trodnevnica i proslava sv. Mihajla

Dulist

Boks i pjesništvo obilježili su život Ratka Zvrka

Dulist

RADIONICE U LAPADSKOM OGRANKU KNJIŽNICA Saznajte kako iščitavati popularnu kulturu kroz psihologiju

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija