Županija

‘Mirisi Božića’ otvaraju se 18. prosinca ispred doma kulture na Grudi

Predstavnici udruge Agroturizam Konavle predstavili su županu Nikoli Dobroslaviću i zamjeniku župana Jošku Cebalu program 14. Mirisa Božića te pozvali župana Dubrovačko-neretvanske županije da i ove godine otvori tu tradicionalnu manifestaciju.

Otvaranje ovogodišnjih “Mirisa Božića” je u subotu 18. prosinca ispred Doma kulture na Grudi, a završavaju 26. prosinca kolendom na skalinima ispred crkve sv. Nikole u Cavtatu. Manifestacija i ove godine ima humanitarni karakter pa će se na božićnom koncertu Dubrovačkog simfonijskog orkestra u Čilipima prikupljati prilozi za Zakladu Otac Ivan Fiorović. Središnji dio programa, od 18. do 22. prosinca, su “Dani konavoske zelene menestre baštine i vina” kada konavoski agroturizmi, vinari i muzeji otvaraju svoja vrata brojnim posjetiteljima. Novost ovogodišnjih Mirisa Božića je “Program plus” sa sedam raznovrsnih i zanimljivih događaja koji se organiziraju na vinskim postama i u suradnji s Muzejima i galerijama Konavala.

“Županija podržava sve projekte koje doprinose razvoju ruralnih prostora u našoj županiji, a rad Agroturizma pravi je primjer koji trebaju slijediti i drugi i zato imaju punu podršku Županije za projekte koje provode” kazao je župan Nikola Dobroslavić.

Ovo je bila prilika da Udruga županu podnese izvještaj za brojne ovogodišnje aktivnosti koje su provedene unatoč pandemijskim uvjetima. Posebno su istaknuti projekti Gusti od kobasica, Proljeće u Konavlima, Konavle pod zvijezdama, Gledam svoje Konavle, Trganje, tematske večeri i gastro edukacije.

Predstavnici Agroturizma su istaknuli angažman članova udruge i nesebičan volonterski rad te zahvalili županiji na podršci.

Pročitajte još

[ŽUPAN VATROGASCIMA] Hvala za odličan posao!

Dulist

ŠESTO ISPITIVANJE Na pet plaža more nije izvrsne kakvoće

Dulist

ODUŠEVLJENI SU DUBROVNIKOM Župan posjetio mlade Ukrajince koji borave u Učeničkom domu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija