Županija

Dobroslavić kapetanu Perušini: Dio ste neupitnog doprinosa dubrovačkog kraja pomorskoj baštini

Kapetan Davor Perušina iz Slanog i upravitelj stroja Damir Mršić iz Malog Lošinja dobitnici su Plave vrpce Vjesnika 2021. u momčadskoj konkurenciji. Naime, 21. veljače 2021., ploveći na brodu za prijevoz cementa Glory Tellus, kod obale Brazila spasili su trojicu ribara čiji je ribarski brod potonuo osam sati prije nego što ih je u valovitom moru ugledala posada našeg kapetana.

Tim povodom župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić uputio je čestitku kapetanu Davoru Perušini koju prenosimo u cijelosti:

‘Poštovani kapetane Perušina,

Čestitam Vam na priznanju za hrabrost i spašavanje ljudskih života na moru koje zahvaljujući vama dolazi u Dubrovačko-neretvansku županiju, u kraj velikih pomorskih kapetana i mornara.

Jug Hrvatske diči se svojom pomorskom tradicijom, a nagrade poput ove potvrda su kontinuiteta neupitnog doprinosa dubrovačkog kraja pomorskoj baštini.

Uz zahvalu za poduhvat koji ste učinili,

S poštovanjem

župan
Nikola Dobroslavić’.

Pročitajte još

[MALOSTONSKI ZALJEV] Velika ekološka akcija čišćenja podmorja

Dulist

Od srijede nema opasnosti od toplinskog vala

Dulist

Novčana potpora Županije za obitelji s četvero i više djece

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija