HrvatskaKoronavirus u Hrvatskoj

MINISTRICA DIVJAK ‘Ovo je pionirski pothvat, imat ćemo backup verziju’

MINISTRICA DIVJAK 'Ovo je pionirski pothvat, imat ćemo backup verziju'

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je kako od svih sudionika virtualnog obrazovnog sustava koji se uvodi zbog koronaviursa očekuje disciplinu, strpljenje i solidarnost te pozvala stručnjake da pridonesu tom pionirskom pothvatu ubrzane digitalne transformacije.

Istaknula je kako se radi o ‘pionirskom pothvatu u kojem se u dva tjedna upogonio sustav u kojem je preko pola milijuna ljudi u Hrvatskoj’.

– Na globalnoj razini padaju Microsoft servisi, ali mi ćemo za sve imati i backup verziju. To je ono na čemu radimo i zato treba imati i disciplinu i strpljenje, trebamo biti i solidarni, jer sve ono što sada mi proizvodimo objavit ćemo i na televiziji i preko YouTubea, i omogućiti ne samo da se upotrebljava u Hrvatskoj nego i u susjednim zemljama, u Bosni, Srbiji, Sloveniji, Makedoniji, gdje god nemamo te jezične barijere – kazala je ministrica te dodala kako je ovo prilika za pokazati koliko smo solidarni, prenosi ZagrebInfo.

Pozvala je sve učitelje, stručnjake, ljude koji rade u visokom obrazovanju, da daju svoj doprinos tako što će ministarstvu poslati linkove na svoje materijale, koji će se, kako je naglasila, također upotrebljavati.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist