Aktualno

MINISTRICA BRNJAC: Sad smo na 92 posto noćenja u odnosu na 2019.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac rekla je večeras u središnjem HTV-ovom Dnevniku da je Hrvatska sada na 92 posto turističkih noćenja u usporedbi s rekordnom pretpandemijskom 2019. godinom. Velik je interes s tržišta Njemačke, Austrije, Slovenije, Češke, Slovačke, dodala je.

– Mi smo četvrta top destinacija za njemačke građane, u Austriji smo broj jedan, a to sad potvrđuju i brojke s eVisitora, rekla je Brnjac.

– Kad pogledamo austrijske turiste, imamo 20 posto više u odnosu čak na 2019. godinu, turista iz UK-a također veći broj, dodala je.

Brnjac je ustvrdila da je najveća strateška prednost Hrvatske blizina emitivnih tržišta, a istaknula je i prirodne ljepote te ekološku očuvanost.

– Tijekom ove pandemije vidjeli smo da turisti mijenjaju navike. Oni traže održive i odgovorne destinacije, rekla je Brnjac.

Brnjac je između ostalog rekla i da su s Europskom komisijom ispregovarali 2,2 milijarde kuna bespovratnih sredstava za javnu i privatnu turističku infrastrukturu.

Pročitajte još

Učiteljica Gordana Rokolj s učenicima napravila dubrovački dječji vodič

Maria Prkut

UDRUGA GLAS PODUZETNIKA PITA: Zašto tako dugo čekamo radne dozvole?

Dulist

MATO FRANKOVIĆ: Konačno započinje projekt izgradnje autoceste do Dubrovnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija