Aktualno

MINISTRICA BRNJAC: Sad smo na 92 posto noćenja u odnosu na 2019.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac rekla je večeras u središnjem HTV-ovom Dnevniku da je Hrvatska sada na 92 posto turističkih noćenja u usporedbi s rekordnom pretpandemijskom 2019. godinom. Velik je interes s tržišta Njemačke, Austrije, Slovenije, Češke, Slovačke, dodala je.

– Mi smo četvrta top destinacija za njemačke građane, u Austriji smo broj jedan, a to sad potvrđuju i brojke s eVisitora, rekla je Brnjac.

– Kad pogledamo austrijske turiste, imamo 20 posto više u odnosu čak na 2019. godinu, turista iz UK-a također veći broj, dodala je.

Brnjac je ustvrdila da je najveća strateška prednost Hrvatske blizina emitivnih tržišta, a istaknula je i prirodne ljepote te ekološku očuvanost.

– Tijekom ove pandemije vidjeli smo da turisti mijenjaju navike. Oni traže održive i odgovorne destinacije, rekla je Brnjac.

Brnjac je između ostalog rekla i da su s Europskom komisijom ispregovarali 2,2 milijarde kuna bespovratnih sredstava za javnu i privatnu turističku infrastrukturu.

Pročitajte još

Brodovi za Lokrum ove će subote nešto drukčije ploviti. Provjerite promjene

Dulist

Sanitat poslao zahtjev za ispravak objavljenih informacija

Dulist

PETAŠICA RASTURILA NA JEZIČNOJ OLIMPIJADI Cijela Monta ponosna je na Romanu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija