Županija

Ministarstvo turizma i sporta odobrilo 300 tisuća kuna za opremanje sportske dvorane OŠ Gruda

Ministarstvo turizma i sporta odobrilo 300 tisuća kuna za opremanje sportske dvorane OŠ Gruda

Ministarstvo turizma i sporta donijelo je, sukladno provedenom natječaju, Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini kojom je, između ukupno 77 projekata, odobrilo i projekt Opremanja sportske dvorane Osnovne škole Gruda koji je prijavila Dubrovačko-neretvanska županija, i to u maksimalnom iznosu zatraženog sufinanciranja od gotovo 300 tisuća kuna.

Projektom je planirana mogućnost pregrađivanja sportske dvorane u trodijelnu sportsku dvoranu kako bi se u isto vrijeme mogla održavati nastava i treninzi pojedinih sportskih klubova i lokalnih rekreativaca. Opremit će se i glavna radna gimnastička zona, kardio zona te zona za grupno i individualno vježbanje. Također će se nabaviti i sportska oprema za potrebe održavanja treninga i natjecanja svih vrsta sportova zastupljenih u Općini Konavle, a koji svoje treninge mogu izvoditi u sportskoj dvorani, kao što su judo, rukomet, stolni tenis, odbojka, nogomet i košarka. Nabava opreme i ugradnja pregradnih zavjesa planira se provesti do kraja ove godine.

Projektom će se maksimalno iskoristiti sve mogućnosti unutarnjih prostorija sportske dvorane, ne samo za školske potrebe, već i za individualne treninge, rekreaciju mladih i starijih osoba te izjednačavanje uvjeta stanovnika lokacijski izdvojene općine na krajnjem jugu Hrvatske s uvjetima provođenja sportskih aktivnosti i natjecanja u ostalim prometno bolje povezanim lokacijama na području države.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist