Koronavirus u Hrvatskoj

Ministar Fuchs: ‘U samoizolaciji je oko četiri tisuće djece, njih 200 pozitivno je na koronavirus’

Ministar Fuchs: 'U samoizolaciji je oko četiri tisuće djece, njih 200 pozitivno je na koronavirus'

Prilikom gostovanja u HRT-ovoj emisiji “1 na 1” ministar znanosti i obrazovanja, prof. dr. Radovan Fuchs u srijedu je rekao kako je u Hrvatskoj oko četiri tisuće djece s današnjim danom u samoizolaciji. Dodao je da je od toga oko dvjestotinjak djece pozitivno na COVID-19.

Naglasio je da je oko dvjestotinjak prosvjetnih radnika “izvan stroja”, a njih sedamdesetak pozitivno je na virus, prenosi Tportal. Istaknuo je da su zasad mjere pokazale svoju svrhu i do ovog trenutka nema širenja virusa unutar samih škola. Poručio je da su svi pozitivni na virus zaraženi izvan škole. Fuchs je kazao da počinje treći školski tjedan, da imamo relativno stabilan sustav te da nijedna škola više nije zatvorena.
Komentirao je i sva tri modela nastave koje je preporučilo Ministarstvo. Rekao je da roditelji različito shvaćaju rad škola u vrijeme pandemije.

Fuchs je kazao da shvaća roditelje koji se zbog pandemije izazvane koronavirusom boje poslati djecu u školu. Bilo je “čupavo” organizirati ovu školsku godinu.

– Trebalo je donositi određene odluke u danom trenutku na temelju nekih informacija koje smo tada imali – iznio je.

Dodao je da mu donošenje važnih odluka ne pada teško.

– Mi smo tražili da nam Epidemiološka služba i HZJZ dodijele osobu s kojom ćemo mi biti izravno u svakodnevnoj komunikaciji i preslagivati mjere koje ćemo poslije pretočiti u škole – naglasio je.

Ministar je kazao da je u jednom trenutku želio da se epidemiolozi koji definiraju mjere upoznaju s problematikom koja vlada u školama i u razredu. Smatra jednostavnim reći da treba poštovati udaljenost od dva metra i nositi masku, no u školama u mnogim situacijama to nije ostvarivo.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist