Koronavirus u Hrvatskoj

MINISTAR FUCHS Trenutno je oko 2000 djece i 150 djelatnika škola u samoizolaciji

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs kazao je da je jako zadovoljan prvim danom škole. Prema informacijama kojima trenutno raspolaže, trenutno nema novih slučajeva zaraze u školama. Fuchs ističe da je stanje stabilno.

-S jučerašnjim danom otprilike 2000 i nešto djece je u izolaciji i oko 150 djelatnika u školama – otkrio je ministar za RTL.

Hoće li te brojke rasti, Fuchs kaže da ne može sa sigurnošću reći.

-Ja se nadam da neće – kazao je.

Nošenje maski će kontrolirati nastavnici i ravnatelji

Fuchs je rekao da je preko 90 posto škola krenulo u novu školsku godinu po A modelu – sva djeca na nastavi uz pridržavanje propisanih mjera. Svega 7 posto škola je po modelu B, a svega dvije škole su po modelu C – gotovo svi djelatnici u samoizolaciji.

Ministar je rekao da će nošenje maski kontrolirati nastavnici i ravnatelji, ako je škola propisala da su maske obvezne.

Sutra je pravi test, a Fuchs vjeruje da će i on dobro proći i da neće biti većih problema.

-Ne bih htio reći da su prva dva tjedna kritična, ali uzdam se u organizaciju sviju koji sudjeluju i da će sve proteći kako je planirano – zaključio je Fuchs.

U HRT-ovoj Temi Dana Fuchs je izrazio nadu kako neće doći do inflacije ispričnica.

-Nemam podatke o tome koliko se djece ispričalo, to ne možemo ovako u ovom trenutku ni imati, to nam ipak na zahtjev moraju dostavljati škole – rekao je Fuchs.

Povećanje osnovice

Što se tiče nastavnog kadra, rekao je da će zamjene automatski odobravati, donosi Index.

-Ne očekujemo prevelike probleme što se zamjena tiče u razrednoj nastavi. Tu procjenjujemo da ima dovoljni broj učitelja koji mogu preuzeti razrede ako se dogodi da razrednik, odnosno učitelj ode u samoizolaciju, ali kod predmetne nastave bi se možda mogli pojaviti problemi. Pojavili bi se pogotovo u nekim predmetima u kojima je i ovako deficitarno. Deficitarni su, recimo, profesori matematike, na primjer, i to ne samo u Hrvatskoj – rekao je Fuchs.

Na pitanje trebaju li nastavnici strahovati da ipak neće doći do povećanja osnovice za 4 posto 1. siječnja, odgovorio je da ne trebaju biti u strahu.

-Budite bez brige da se o tome vodi računa  zaključio je Fuchs.

Foto: Vlada RH

Pročitajte još

Capak: Svi koji budu imali covid potvrde, bez problema će moći na koncerte i utakmice

Dulist

Danas 146 novooboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj, preminule dvije osobe

Dulist

Sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, manje osoba u samoizolaciji

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija