Hrvatska

MInistar Filipović najavio pojeftinjenje goriva

Idući utorak doći će do pada cijena goriva, najavio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović u Dnevniku Nove TV.  Naime, Filipović je kazao da ima dovoljno zaliha u Europi koja se pripremila i najavio da će idući tjedan doći do značajnog pojeftinjenja dizela, i to za gotovo kunu te pojeftinjenja benzina.

-5. 2. je započeo embargo na kupovinu ruskih derivata. Prema tome u Europskoj uniji se ništa više ne može uzimati iz Rusije. Mnogi su se pribojavali da će to loše djelovati na cijenu goriva, odnosno da će ići u nebo. Međutim, Europa se na vrijeme pripremila, dovoljno je zaliha – istaknuo je Filipović.

-Kada primjerice pogledate kretanje cijena prošloga tjedna pa do jučer, da sada izračunavamo cijenu dizela on bi pao za 12 centi, znači oko 90 lipa, a benzin bi pao tri centa, znači nekakvih 21, 22 lipe – izračunao je ministar.

Uz ogradu da treba još vidjeti kako će završiti današnji dan, najavio je da u utorak slijedi značajno pojeftinjenje dizela i pojeftinjenje benzina.

Pročitajte još

Dm povukao iz prodaje bademe začinjenje japanskim tamari umakom od soje

Dulist

FANTASTIČNE BROJKE Brnjac: Prihodi od stranih turista premašili očekivanja

Dulist

NAJSKUPLJI ‘KVADRAT’ U SPLITU Evo koliko su rasle cijene stanova, a koliko plaće…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija