Hrvatska

UVJEŽBAVANJE S PRIPADNICIMA HRM NATO brodovi u Splitu i Dubrovniku

U sklopu NATO aktivnosti, skupina brodova SNMCMG2 od 9. do 20. veljače 2023. godine u službenom je posjetu Hrvatskoj ratnoj mornarici i gradovima Dubrovniku i Splitu. Kako javljaju iz Ministarstva obrane RH, planirano je zajedničko uvježbavanje s pripadnicima Hrvatske ratne mornarice iz područja minskog djelovanja.
U sastavu skupine nalaze se zapovjedni brod TCG ‘YZB GUNGOR DURMUS’ (A-574) te brodovi TCG ‘ENEZ’ (M-262), ITS ‘NUMANA’ (M- 5557) i HNLMS ‘MAKKUM’ (M-857). U sastavu skupine SNMCMG2 je i brod lovac mina Talijanske republike na kojem je u okviru sudjelovanja u aktivnostima Stalne NATO skupine protuminskih snaga 2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group 2) ukrcan i tim voda protuminskih ronitelja Flote HRM-a.
Aktivnosti međunarodne vojne suradnje prilika su za zajednička uvježbavanja, razmjenu znanja, vještina i iskustava u cilju unaprjeđenja interoperabilnosti. Uz zajedničko uvježbavanje planirane su protokolarne aktivnosti te sportska nadmetanja.

Foto: HRM (morh.hr)

Pročitajte još

Počinje isplata doplatka za djecu za veljaču 2023.

Dulist

[FOTOGALERIJA S MARKOVOG TRGA] I dubrovački liječnici su na prosvjedu!

Dulist.hr

‘SOS ZA ZDRAVSTVO’ Danas počinje veliki prosvjed liječnika na Markovom trgu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija