HrvatskaPolitika

Ministar branitelja: Prosvjednike u Zagrebu ‘stalno netko napada’

Ministar branitelja: Prosvjednike u Zagrebu 'stalno netko napada'

Ministar branitelja Predrag Matić rekao je u srijedu u Dubrovniku kako ne zna koliko građana podržava prosvjed branitelja u Savskoj ulici, te kako će samo vrijeme pokazati jesu li ankete prema kojima je većina ispitanika protiv prosvjeda točne.
Ministar je u Dubrovniku obišao Sajam zadruga hrvatskih branitelja, a na novinarska pitanja o dnevno političkim temama nije htio odgovarati ”kako se u medijima ne bi zasjenio razlog njegova posjeta Dubrovniku”.
Ipak, upitan za komentar nedavne ankete koju je objavila RTL televizija prema kojoj većina ispitanika ne podržava prosvjed branitelja u Savskoj ulici u Zagrebu, Matić je tek rekao kako će vrijeme pokazati svoje.
”Ne znam jesu li ankete točne ili ne, to će pokazati vrijeme”, rekao je Matić koji je iz istog razloga odbio odgovoriti na pitanje je li dolazak srbijanskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića idealna prilika za rješavanje otvorenih pitanja poput onog o ”nestalim braniteljima”.
Matić je također ustvrdio kako su braniteljske zadruge najbolja stvar koja se dogodila braniteljima od Domovinskog rata.
”Razlika između zadruga i udruga je u dva slova, ali i nebo i zemlja. Ovaj šator na Pilama u Dubrovniku je isto šator kao u Zagrebu, ali ovi dečki ovdje su optimistični, nasmijani i s njima nema nikakvih problema. Oni su se uklopili i resocijalizirali nakon Domovnskog rata’, rekao je Matić te ironično dodao kako, za razliku od zadrugara, branitelje koji prosvjeduju u Zagrebu ”stalno netko napada”.
”Ovaj program Ministarstva branitelja ulazi u drugo desetljeće. Bili smo u Rijeci, Zadru i sada u Dubrovniku. Naš je cilj povezati zadrugare sa turističkim zajednicama i hotelijerskim kućama i to upravo činimo”, rekao je Matić.

Pročitajte još

Andro Vlahušić: Ukinimo vinjete za Pile, a svim građanima omogućimo besplatan promet oko Grada

Dulist

Maro Kristić javno postavio niz pitanja o turizmu i Turističkoj zajednici grada Dubrovnika

Dulist

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist