Zanimljivosti

Mimohod pripadnika civilne zaštite

Zanimljivo je bilo jutros na Stradunu gledati mimohod postrojbi civilne zaštite specijalističke namjene Dubrovačko-neretvanske županije upriličen povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite.

Program je započeo jutros oko 9 sati otvorenjem novouređenih prostorija Stožera zaštite i spašavanja i Zapovjedništva civilne zaštite. Potom je slijedio mimohod pripadnika postrojbi civilne zaštite D, vatrogasnih postrojbi, Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Hrvatske gorske službe spašavanja te povijesnih postrojbi Kumpanija i Dubrovački trombunjeri. U mimohodu preko Straduna sudjelovale su i Mokošičke mažoretke te Glazba Komolac.
Pomoćnica ministra unutrašnjih poslova Ines Krajčak sa županom dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem i suradnicima nakon mimohoda održala je radni sastanak na temu razvoja civilne zaštite u DNŽ te dosadašnja suradnja Ministarstva unutarnjih poslova RH i Državne uprave za zaštitu i spašavanje na području DNŽ.

Dubrovačko-neretvanska županija ima četiri postrojbe civilne zaštite specijalističke namjene: tim za logistiku, skupinu za spašavanje iz ruševina, skupinu za spašavanje na vodi te skupinu za radiološko-kemijsko-biološko-nukleranu zaštitu. Postrojbama, koje broje ukupno 99 članova, zapovjednica je zamjenica župana Marija Vučković. U opremanje sjedišta Stožera zaštite i spašavanja te Zapovjedništva civilne zaštite Županija je uložila 75 000 kuna.

Kako je to i uobičajeno za vrijeme obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite, članovi Udruge djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja Slatki život ispred Palače Sponza posjetiteljima su u vremenu od 10 do 12 sati mjerili razinu šećera u krvi i tlak.
 

Pročitajte još

NOĆNI KLUB NA PRODAJU La Bombonera na tržištu za 1,6 milijuna eura

Dulist

BAJKOVITI PRIZORI Lazar Badanjac i Lukša Lukšić na najvišoj točki Hrvatske!

Dulist

Prošlo je 120 godina od postavljanja Bukovčeve kompozicije na strop teatra

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija