Zanimljivosti

Mimohod pripadnika civilne zaštite

Zanimljivo je bilo jutros na Stradunu gledati mimohod postrojbi civilne zaštite specijalističke namjene Dubrovačko-neretvanske županije upriličen povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite.

Program je započeo jutros oko 9 sati otvorenjem novouređenih prostorija Stožera zaštite i spašavanja i Zapovjedništva civilne zaštite. Potom je slijedio mimohod pripadnika postrojbi civilne zaštite D, vatrogasnih postrojbi, Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Hrvatske gorske službe spašavanja te povijesnih postrojbi Kumpanija i Dubrovački trombunjeri. U mimohodu preko Straduna sudjelovale su i Mokošičke mažoretke te Glazba Komolac.
Pomoćnica ministra unutrašnjih poslova Ines Krajčak sa županom dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem i suradnicima nakon mimohoda održala je radni sastanak na temu razvoja civilne zaštite u DNŽ te dosadašnja suradnja Ministarstva unutarnjih poslova RH i Državne uprave za zaštitu i spašavanje na području DNŽ.

Dubrovačko-neretvanska županija ima četiri postrojbe civilne zaštite specijalističke namjene: tim za logistiku, skupinu za spašavanje iz ruševina, skupinu za spašavanje na vodi te skupinu za radiološko-kemijsko-biološko-nukleranu zaštitu. Postrojbama, koje broje ukupno 99 članova, zapovjednica je zamjenica župana Marija Vučković. U opremanje sjedišta Stožera zaštite i spašavanja te Zapovjedništva civilne zaštite Županija je uložila 75 000 kuna.

Kako je to i uobičajeno za vrijeme obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite, članovi Udruge djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja Slatki život ispred Palače Sponza posjetiteljima su u vremenu od 10 do 12 sati mjerili razinu šećera u krvi i tlak.
 

Pročitajte još

Gospođa Nika Market-Budman najstarija je stanovnica Mljeta!

Dulist

Eko Omblići danas slave 25. rođendan!

Dulist

[FOTO] Čibača dobila mural sportskim velikanima. Među njima i Joković!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija