Hrvatska

OSTOJIĆ TVRDI „Prevlaka se ne priprema za izbjeglice, već za obranu granice“

Hrvatska neće dopustiti da se za ulazak izbjeglica u Hrvatsku otvore ‘dvije fronte’ te će sve izbjeglice koje s juga pokušaju ući u Hrvatsku biti vraćene tamo odakle su došle – izjavio je za Dnevnik NoveTV u ponedjeljak navečer potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Ostojić je potvrdio kako se na prostoru Prevlake uređuju vojni objekti, ali ne za smještaj izbjeglica, već pripadnika policije.

– Moj nalog bio je jasan: uredite, očistite, sredite hangare. Najbolja stvar koju sam mogao napraviti je da taj prostor bude pripremljen. Ukoliko bude potrebno sada imam prostor za dovoljno ljudi da se obrani južna granica – izjavio je Ostojić.

On je potvrdio kako je nalog za uređenje objekata na Prevlaci on osobno izdao te je objasnio kako službe koje su odluku provele na terenu nisu bile upoznate s kojom se namjenom objekti uređuju.

Pročitajte još

Naša ‘osobna’ proglašena jednim od najljepših identifikacijskih dokumenata

Dulist

Trgovci će birati 16 radnih nedjelja, iznimka su određeni prodajni objekti

Dulist

Vlada: Besplatni školski obroci za 311 tisuća učenika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija