Hrvatska

Štrajk se nastavlja, a Mornar poručuje: Djeca moraju doći u školu!

Štrajk u školama nastavlja se sutra, a ministar znanosti i obrazovanja Vedran Mornar poručio je roditeljima da djeca trebaju doći u školu te da ih sindikati nemaju pravo pozivati da ne dolaze za vrijeme štrajka.

Roditeljima koji su zbunjeni proturječnim informacijama u medijima, Mornar je savjetovao da je bolje da nazovu svoju školu i pitaju kako da postupe, a još je bolje da djecu pošalju u školu jer su ravnatelji škola dužni i za vrijeme štrajka organizirati neku vrstu odgojno-obrazovnog rada, piše HRT.

Što se tiče neopravdanih sati, Mornar je napomenuo kako ministarstvo neće davati neopravdane sate, ali hoće razrednici jer je to u njihovoj nadležnosti.

Na upit što očekuje sutra od sastanka sa sindikatima, ministar Mornar je kazao da neće ponuditi ništa novo već će ponovno ponuditi da sjednu i slože nekakav pravedni model jer “ovo što je ponudio sindikat je nepravedno prema starijim djelatnicima u sustavu”.

Premijer Zoran Milanović još je jednom pozvao roditelje da pošalju sutra djecu u školu. Sindikalne čelnike je optužio da se na ovaj način samo bore za svoje fotelje.

Milanović: Sindikalni čelnici bore se samo za svoje fotelje

Vertikala sindikata obrazovanja ocijenila je izjavu premijera Milanovića kako je štrajk zaposlenika u sustavu obrazovanja “besmislen i komičan” kao njegov “politički i ljudski pad”, a na Milanovićevu izjavu da je taj štrajk borba sindikalnih čelnika za fotelje odgovaraju kako je on jedini koji se ovih dana bori za fotelju i to nečasnim sredstvima.

Pročitajte još

Naša ‘osobna’ proglašena jednim od najljepših identifikacijskih dokumenata

Dulist

Trgovci će birati 16 radnih nedjelja, iznimka su određeni prodajni objekti

Dulist

Vlada: Besplatni školski obroci za 311 tisuća učenika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija