Kultura

52. OMIŠKI FESTIVAL Klapa Kaše osvojila prvu nagradu publike!

52. OMIŠKI FESTIVAL Klapa Kaše osvojila prvu nagradu publike!

Dubrovačka klapa Kaše osvojila je u subotu navečer prvu nagradu publike na Večeri novih skladbi 52. izdanje Festivala dalmatinskih klapa u Omišu.

Dubrovčani su na omiškoj pjaceti otpjevali skladbu ‘Kad se grobne ploče maknu’ autora teksta Boža Vodopije i glazbe umjetničkog voditelja klape Vicka Dragojevića, koja se najviše svidjela izbirljivoj omiškoj publici. Na ovom će Festivalu klapa Kaše još nastupiti i na Prvoj izlučnoj večeri, u petak 6. srpnja.

Najbolja skladba po odluci stručnog ocjenjivačkog povjerenstva je ‘Jubi si me u sakreto’, autora teksta Pjera Mirića i glazbe Vedrana Bonačića, u izvedbi ženske klape Armorin iz Zagreba, koja je dobila nagradu za najbolju izvedbu.

Drugu nagradu stručnog žirija dobila je ženska klapa Orca iz Splita za skladbu ‘Otok’, koju je na tekst Draga Ivaniševića uglazbio mo. Duško Tambača, a treća nagrada pripala je muškoj klapi Stine iz Zagreba, za pjesmu ‘Odiljam se’ autora Džore Držića i Živka Ključe.

Nagradu za najbolji tekst dobio je Roko radovan za skladbu ‘Žuj od riči’, koju je izvela ženska klapa Neverin iz Kaštel Lukšića.

Inače, za Večer novih skladbi na natječaj je prispjelo 55 uradaka, a stručno povjerenstvo odabralo ih je 15. U popratnom programu nastupila je dječja klapa Veras iz Bola na Braču.

Klapski vikend u Omišu završava u nedjelju navečer autorskom večeri mo. Mojmira Čaćije na Trgu sv. Mihovila.

Pročitajte još

KONCERT U CRKVI MALE BRAĆE Obilježeno 220 godina smrti Ivana Mane Jarnovića

Dulist

[FOTO] 40 GODINA UMJETNIČKOG RADA Gradonačelnik primio Branimira Vidića Fliku

Dulist

Ivana Marija Vidović u uglednom žiriju Međunarodnog pijanističkog natjecanja Saint Paul TroisChâteaux

Dulist