DuList IN

MIDSUMMER SCENE FESTIVAL Praizvedba solo mjuzikla Gorana Karana ‘Ljubav je fer’

Goran Karan 2

Hrvatski glazbenik Goran Karan predstavlja jedinstveni solo mjuzikl ‘Ljubav je fer’. Praizvedba ovog zaista posebnog autorskog djela održat će se u sklopu ovogodišnjeg dubrovačkog Midsummer Scene Festivala. Riječ je o scensko-glazbenom događanju u kojem 16 novih pjesama i životnih priča pjevaju i kazuju ovu, kako je Goran naziva ‘pivanu ispovid’. Gledatelji će u novom glazbenom djelu splitskog slavuja uživati 6. srpnja na tvrđavi Lovrjenac.

– Ovim djelom ljudima sam htio pokazati svoje manje poznato lice, te se kroz nove pjesme i priče još bliskije upoznati s publikom. Ideju za solo mjuzikl ‘Ljubav je fer’ nosim dugo vremena, a sve što u njemu pjevam i govorim, plod je mojih iskustava, ali isto tako i života i ljubavi nekih meni dragih ljudi. Dakle, samo istina! – otkriva Goran Karan i dodaje kako pjevanje uz akustičnu gitaru uvijek izravno prenosi osjećaje.

– Pjevanje uz akustičnu gitaru uvijek nosi dašak romantike i iskreno i izravno prenosi osjećaje. Zbog toga sam predstavu odlučio ogoliti do minimuma produkcijskih potreba, kako publici i meni ništa ne bi smetalo da se volimo. Dragi ljudi, dođite puna srca i ne bojte se… Sve što se dogodi u pjesmi, ostaje u pjesmi – rekao je Karan.

Redatelj ovog djela je Ivan Leo Lemo, čiji je međunarodni opus prepoznat, prihvaćen i nagrađivan.

– Ono što je meni s ljudske strane bitno i najvažnije jest ono što je Ivan Lemo osim svojih redateljskih stručnih sposobnosti. A Ivan Lemo je osoba neizmjerno širokog duha, uz to i moj Splićanin, generacijski nedaleko od mog vremena. To nam je dalo isti jezik, lakoću razumijevanja i bliskost humora. On je od prvog trenutka ušao cijelim srcem u ovaj projekt, pa je naš umjetnički rad bio obostrano zadovoljstvo. Kako bismo ‘Ljubav je fer’ postavili na scenu, valjalo nam je na kreativan način osmisliti originalan i jedinstven način izvedbe, pa smo tako ustanovili jedan novi scenski oblik, koji sam nazvao solo-musical – zaključio je Goran Karan.

Uz Goranov, po prvi puta od osnutka festivala dubrovački Midsummer Scene ovog ljeta postavlja i svoj mjuzikl na Lovrjencu. Od 22. lipnja pa sve do 6. srpnja očekuje nas pravo putovanje svijetom u posebno postavljenom mjuziklu ‘Put oko svijeta u osamdeset dana’.

Midsummer Scene je projekt Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey – Tongued Theatre Productions Ltd. London.

Ulaznice za cijeli program Midsummer Scene Festivala mogu se kupiti u sustavu Ulaznice.hr.

Foto: Midsummer Scene Festival

Pročitajte još

DJ Ferreck Dawn večeras u Revelinu

Dulist

GLAZBOM SPAJA DUBROVNIK I MEDULIN Ana Rucner vraća se na Srđ i pozdravlja ljeto!

Dulist

Hard Rock Cafe Dubrovnik slavi 53. rođendan

Dulist