DuList IN

MIDSUMMER SCENE FESTIVAL Praizvedba solo mjuzikla Gorana Karana ‘Ljubav je fer’

Hrvatski glazbenik Goran Karan predstavlja jedinstveni solo mjuzikl ‘Ljubav je fer’. Praizvedba ovog zaista posebnog autorskog djela održat će se u sklopu ovogodišnjeg dubrovačkog Midsummer Scene Festivala. Riječ je o scensko-glazbenom događanju u kojem 16 novih pjesama i životnih priča pjevaju i kazuju ovu, kako je Goran naziva ‘pivanu ispovid’. Gledatelji će u novom glazbenom djelu splitskog slavuja uživati 6. srpnja na tvrđavi Lovrjenac.

– Ovim djelom ljudima sam htio pokazati svoje manje poznato lice, te se kroz nove pjesme i priče još bliskije upoznati s publikom. Ideju za solo mjuzikl ‘Ljubav je fer’ nosim dugo vremena, a sve što u njemu pjevam i govorim, plod je mojih iskustava, ali isto tako i života i ljubavi nekih meni dragih ljudi. Dakle, samo istina! – otkriva Goran Karan i dodaje kako pjevanje uz akustičnu gitaru uvijek izravno prenosi osjećaje.

– Pjevanje uz akustičnu gitaru uvijek nosi dašak romantike i iskreno i izravno prenosi osjećaje. Zbog toga sam predstavu odlučio ogoliti do minimuma produkcijskih potreba, kako publici i meni ništa ne bi smetalo da se volimo. Dragi ljudi, dođite puna srca i ne bojte se… Sve što se dogodi u pjesmi, ostaje u pjesmi – rekao je Karan.

Redatelj ovog djela je Ivan Leo Lemo, čiji je međunarodni opus prepoznat, prihvaćen i nagrađivan.

– Ono što je meni s ljudske strane bitno i najvažnije jest ono što je Ivan Lemo osim svojih redateljskih stručnih sposobnosti. A Ivan Lemo je osoba neizmjerno širokog duha, uz to i moj Splićanin, generacijski nedaleko od mog vremena. To nam je dalo isti jezik, lakoću razumijevanja i bliskost humora. On je od prvog trenutka ušao cijelim srcem u ovaj projekt, pa je naš umjetnički rad bio obostrano zadovoljstvo. Kako bismo ‘Ljubav je fer’ postavili na scenu, valjalo nam je na kreativan način osmisliti originalan i jedinstven način izvedbe, pa smo tako ustanovili jedan novi scenski oblik, koji sam nazvao solo-musical – zaključio je Goran Karan.

Uz Goranov, po prvi puta od osnutka festivala dubrovački Midsummer Scene ovog ljeta postavlja i svoj mjuzikl na Lovrjencu. Od 22. lipnja pa sve do 6. srpnja očekuje nas pravo putovanje svijetom u posebno postavljenom mjuziklu ‘Put oko svijeta u osamdeset dana’.

Midsummer Scene je projekt Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey – Tongued Theatre Productions Ltd. London.

Ulaznice za cijeli program Midsummer Scene Festivala mogu se kupiti u sustavu Ulaznice.hr.

Foto: Midsummer Scene Festival

Pročitajte još

St. Pietro spektakularnim partyjem otvorio sezonu

Dulist

Film koji je spojio mladog turista iz Libanona, dvadesetak ljudi iz Grada, Jugove plivaće gaćice i Pelješki most!

Dulist

REDOVI NA ULAZU U REVELIN Svi su željeli poslušati set EDX-a!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija