Kultura

‘MEŠTRI’ MILANA MILIŠIĆA Novi naslov na Lerovoj sceni

Studentski teatar Lero nastavlja sa svojim posebnim programima u okviru nacionalne manifestacije Godina čitanja 2021. koju je, na prijedlog Ministarstva kulture i medija, ove godine proglasila Vlada Republike Hrvatske. Nova Lerova preporuka za čitanje, izbor naslova i autora, je esej Meštri Milana Milišića iz njegove knjige Dubrovačka zrcala objavljene 2007. Izvedba je u subotu, 30. listopada 2021. u 19 sati na Lerovoj sceni u Lazaretima u Dubrovniku.

Nakon čitanja Služavki i gospođa, ovo je novo Lerovo posezanje za Milišićevim književnim opusom u spomen pjesniku koji je prije 30 godine poginuo u napadu JNA na Dubrovnik 5. listopada 1991. Dio je to Lerovog ciklusa Čitanje Grada koji je otvoren čitanjem Butiga na Stradunu iz knjige Nade Skatolini Pripovijesti o Gradu, Dubrovačkih sijela Josipa Berse iz knjige Dubrovačke slike i prilike (1800.-1880.) te Služavki i gospođa Milana Milišića iz njegovih Dubrovačkih zrcala. Lero je po tekstovima Milana Milišića odigrao predstave: Ljubičasti Stradun (2011.) i Mjesečina za Lady Macbeth (2012.) s premijerom na Dubrovačkim ljetnim igrama, te Grad sjena (2016.), Kaplje (2018.) i Stupica vremena/Dubrovačka zrcala (2012./2021.) u kojima su uprizoreni fragmenti njegove proze i eseja o Dubrovniku.

Pripremio i izabrao: Davor Mojaš / Scenografija i tehnička realizacija: Mato Brnjić / Kostimografija: Lerov fundus Grada sjena / Uvodna glazba: Petar Obradović / Ton i svjetlo: Antonio Ljubojević / Video: Rela Petric / Grafičko oblikovanje: Nora Mojaš / Produkcija i organizacija: Ksenija Medović / Čitaju: Jasna Held, Ksenija Medović, Zvončica Šimić, Barbara Damić.

Pročitajte još

MUJO PREDSJEDNIK, KARAMAN ZAMJENIK Izabrano novo staro vodstvo KUD-a ‘Stjepan Radić’

Dulist

Održana večer lijepog muziciranja uz Deljkić i Konjević u Saloči od zrcala

Dulist

U REVELINU Završni koncert majstorskog seminara orkestralnog dirigiranja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija