DuList PROMO

MENAR ACADEMY DUBROVNIK Samostalnost i samopouzdanje gradi se od najranije dobi

MENAR ACADEMY DUBROVNIK Samostalnost i samopouzdanje gradi se od najranije dobi
mde

Koliko je danas važno da dijete bude samostalno u izvršavanju svojih obveza? Koliko je važno da školi pristupa bez straha, bez ,,moranja” i negativnih konotacija? Zašto je važno da đačko doba uistinu bude onako kako kaže poznata poslovica – najljepše razdoblje u životu?

Samopouzdanje i samostalnost gradi se od najranije dobi. Dijete koje je samopouzdano i samostalno s razvijenim osjećajem za sigurnost, spremno je suočavati se s različitim novim životnim situacijama. Samopouzdano i samostalno dijete imat će afirmativan stav prema školi, zavoljet će učenje, razviti motivaciju i pozitivan odnos prema svojim školskim obvezama.

MENAR ACADEMY DUBROVNIK Samostalnost i samopouzdanje gradi se od najranije dobi

Poticanje razvoja samostalnosti

,,Sve što može, dijete i mora napraviti samo.” M. Montessori

Iako su malena, djecu ne smijemo podcjenjivati ni u jednom aspektu njihovog razvoja, misleći: oni to ne mogu jer su mali. Važno je svakom djetetu pružiti mogućnost da proba i da se suoči s neuspjehom jer će jedino tako naučiti i znati svoju pogrešku ispraviti. Djeca uče imitacijom te metodom pokušaja i pogrešaka, ponavljajući radnje i ponašanja koja vide od osoba u svojoj neposrednoj okolini.

U školi Menar Academy Dubrovnik na adresi Prijevor Donji 2A u Mokošici provode se programi koji potiču dijete na razvoj samostalnosti i samopouzdanja, ali i ostalih sposobnosti važnih za stjecanje pozitivnog stava prema školi i učenju, kao što su koncentracija, pažnja, vizualizacija, pamćenje, logičko mišljenje i brzo računanje. Programi koji se provode su Numicon (za djecu od 3 do 6 godina) te Mentalna aritmetika (za djecu od 4 do 12 godina).

Na nastavi Numicona djeca stalno isprobavaju nove stvari, kroz aktivnosti za poticanje razvoja fine motorike suočavaju se sa stvarima koje im predstavljaju izazov (npr. rezanje škaricama, hvatanje štipaljkama, nizanje predmeta, izrađivanje oblika s plastelinom, držanje olovke), gdje se, nakon uloženog napora i svjesnosti da su samostalno u nečem uspjela, osjećaju kompetentnije i zadovoljnije. Sve to daje im dodatno samopouzdanje i odvažnost da se upuste u nove izazove. Samostalnost i samopouzdanje razvijaju se i kroz druženje s vršnjacima, stoga se u ovoj školi važan naglasak stavlja na razvoj socijalnih vještina dijeljenja, razmjenjivanja, pomaganja i empatije. Samostalnija djeca te ona s razvijenijim socijalnim vještinama bolje su prihvaćena od vršnjaka, što stvara podlogu za daljnji razvoj samopouzdanja, a time i samostalnosti.

MENAR ACADEMY DUBROVNIK Samostalnost i samopouzdanje gradi se od najranije dobi

 Na nastavi Mentalne aritmetike kada učenik zapne u nekom zadatku na abakusu ne nude mu se instant rješenja već ga se usmjerava za samostalno pronalaženje istih. Možda će ponovno pogriješiti, ali neće odustati dok ne prijeđe zadanu prepreku jer je svjestan da uz sebe ima potrebnu pomoć i podršku. Vježbajući mentalno računanje na web platformi djeca uče samostalno odabirati aplikacije, postavljati zadatke, mijenjati brzine prikazivanja brojeva, odabirati količinu brojeva za računanje. Uči ih se da istražuju, da sami sebi postavljaju pitanja i izazove te da razmišljaju na koji bi još način mogli nešto riješiti. Ponekad je zadatak i promjena uloga, pa oni dobivaju priliku biti u ulozi učitelja. Na ovaj način ne gradi se samo samostalnost, već i samopouzdanje. Djeca stječu samopouzdanje kada pred njih postavimo izazov, a upravo to se i čini u školi Menar Academy Dubrovnik.

Poticanje razvoja samopouzdanja

Samopouzdanje djeci daje hrabrost da istražuju svijet i da pritom vjeruju u sebe i svoje snage. Potičući razvoj samopouzdanja pomaže im se da shvate da posjeduju sposobnost nositi se s uspjehom i neuspjehom. Da bi se to postiglo, bitno je pružiti im situacije gdje će doživjeti oboje. U školi Menar Academy Dubrovnik djeca se kroz nastavu natječu s drugima, ali i sa sobom. U pozitivnoj atmosferi usmjeravaju se ka poboljšavanju sebe, ali i prihvaćanju mogućnosti da ih netko može pobijediti. Organiziraju se školska i međunarodna natjecanja gdje imaju priliku pokazati sebi i svojim roditeljima i prijateljima koliko su napredovali vlastitim trudom, vježbom i zalaganjem.

Pogledajmo što o školi Menar Academy Dubrovnik kaže šestogodišnji Dominik, dječak koji već dvije godine pohađa program mentalne aritmetike, a prije dva mjeseca razveselio je sebe, svoje roditelje, učiteljice i prijatelje u školi osvojivši zlatnu medalju na međunarodnoj Olimpijadi.

Dominik Končarević, šestogodišnji osvajač zlatne medalje na ljetnoj međunarodnoj Olimpijadi: ”Znao sam da ću osvojiti medalju, a zabavlja me računanje velikih brojeva.”

MENAR ACADEMY DUBROVNIK Samostalnost i samopouzdanje gradi se od najranije dobi

Dominik je imao samo 4 godine kada je krenuo na mentalnu aritmetiku. Dvije godine kasnije, netom prije polaska u školu, ostvario je sjajan rezultat na ljetnoj međunarodnoj Olimpijadi na kojoj je osvojio zlatnu medalju natječući se s djecom iz cijelog svijeta. Dominiku je ovo već druga svjetska medalja zlatnog sjaja, jer je prvu osvojio u siječnju na zimskoj Olimpijadi mentalne aritmetike. Naravno, ponos nije mogao skriti, kao ni osmijeh zlatnog sjaja, poput medalje koja mu je svijetlila oko vrata.

  • Na mentalnu aritmetiku idem dvije godine i završio sam napredni nivo u kojem sam savladao zbrajanje, oduzimanje, množenje i dijeljenje – otkrio nam je šestogodišnji Dominik da na abakusu i mentalno zna množiti i dijeliti tro i četveroznamenkaste brojeve s jednoznamenkastima.

  • Volim jednako računati i na abakusu i mentalno, a najviše volim dijeljenje jer mi je najlakše. Znao sam da ću osvojiti medalju – simpatičan je mladi osvajač zlatne medalje, ali i pun samopouzdanja.

  • Sjećam se kada sam krenuo, imao sam četiri godine. Volim brojeve jer mi je lijepo i ne bude mi dosadno. Zabavljaju me brojevi i računanje velikih brojeva – s osmijehom na licu poručio je Dominik.

U rujnu je krenuo u osnovnu školu, misli da mu u školi na matematici neće biti dosadno jer je voli, a svojim novim prijateljima iz škole spreman je pomoći i upoznati ih s abakusom i mentalnom aritmetikom. Naravno, pokazat će im i svoje medalje sa zimske i ljetne Olimpijade, kojima se iznimno ponosi.

Dominik poziva svu djecu da mu se pridruže u školi Menar Academy Dubrovnik na adresi Prijevor Donji 2A u Mokošici, a posebno ističe svoju učiteljicu Suzanu koja mu je bila velika podrška u učenju i na putu prema osvajanju medalja. Ako želite da i Vaše dijete postane samostalno, da razvije koncentraciju, pažnju, logičko mišljenje i pozitivan stav prema školi i učenju škola Menar Academy Dubrovnik provodi besplatne ogledne sate za svu djecu od 3 do 12 godina.

Predbilježiti se možete na broj 099 6383 983, na mail dubrovnik@menaracademy.eu ili putem društvenih mreža Facebook i Instagram. A sve detaljne informacije o programima koje provode možete pronaći na www.menaracademy.eu

Menar Academy Dubrovnik – škola za pravilan i usmjeren razvoj vaše djece.

Pročitajte još

Otkrijte najbolje slot igre u hrvatskim online kasinima

Dulist

Zanimljive činjenice o automatima za igre

Dulist

Nije šala! Od danas u TuttoBene popust 40 posto na sve!

Dulist