DuList PROMO

CONSULTANTS I TRAMES Modernizacija dionica međunarodne željezničke pruge

Uspješni dubrovački holding Consultants d.o.o. koji se bavi strateškim i poslovnim pravljanjem svojih podružnica, ali i poslovima koji se odnose na upravljanje projektima, u čijem je sastavu i tvrtka kći Trames dobili su iznimno vrijedan posao na modernizaciji željezničke infrastrukture.

Naime, Trames i Consultants su potpisali dva Ugovora u ožujku i kolovozu s HŽ Infrastrukturom d.o.o. koji se odnose na usluge izrade projektno-tehničke dokumentacije za modernizaciju dionica međunarodne željezničke pruge M104 Novska-Tovarnik. Projekt se odnosi na projektiranje željeznice namijenjene teretnom i putničkom prometu na nekadašnjem paneuropskom koridoru kroz Republiku Hrvatsku na relaciji Zagreb-Novska-Slavonski Brod-Vinkovci. Ova pruga predstavlja najvažniju željezničku prometnu vezu između sjeverozapadne i sjeveroistočne Hrvatske.

Kroz ova dva Ugovora Trames i Cosultants će ukupno projektirati 68 kilometara kompletnog građevinskog i energetskog podsustava za potrebe ishođenja lokacijskih i građevinskih dozvola. Građevinski podsustav obuhvaća rekonstrukciju trase pruge za maksimalnu brzinu od 160km/h, planirana je rekonstrukcija gornjeg i donjeg ustroja i projektiranje oborinske odvodnje trase.

Ovaj projekt uključuje i projektiranje brojnih objekata poput mostova, nadvožnjaka, podvožnjaka, pothodnika, stajališta i perona te će se ovim projektom osigurati neprekidan promet a ujedno povećati sigurnost pješaka i cestovnog prometa uz/preko pruge.

Ukupna vrijednost ugovora o projektiranju iznosi 13 milijuna kuna.

 

Pročitajte još

FESTIVAL SVJETLA ZAGREB Ne propustite, započinje večeras!

Dulist

PRILIKA ZA POSAO Traži se djelatnica za rad u suvenirnici

Dulist

PROMOCIJA JADRANA Održan partnerski sastanak projekta TAKE IT SLOW

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija