DuList IN

MEĐU NAJVEĆIMA NA SVIJETU Vratila nam se ‘Ocean Victory’, mega jahta ruskog multimilijardera

MEĐU NAJVEĆIMA NA SVIJETU Vratila nam se 'Ocean Victory', mega jahta ruskog multimilijardera

Mega jahta ‘Ocean Victory’, jedna od najvećih jahti na svijetu, već nekoliko dana plijeni pažnju brojnih Župljana i njihovih gostiju. Riječ je o ljepotici dugoj 140 metara, a čiji vlasnik je ruski multimilijarder Viktor Rašnjikov.

Ovo nije prvi put kako je Rašnjikova grdosija uplovila u platski akvatorij. Naime, kako smo već pisali, ovdje je stigla još 2017., a vratila se godinu nakon. ‘Ocean Victory’ je izgrađena 2014. u talijanskom brodogradilištu Fincantieri Yachts u Muggianu, projektirao je Espen Oeino dok je za interijer bio zaslužan Alberto Pinto u suradnji sa Sessom Romboli. Sa svojih sedam paluba i šest bazena, a pod zastavom Kajmanskih otoka, plovi brzinom od 25 čvorova i može primiti 26 gostiju smještenih u 13 kabina te 50 članova posade.

Inače, bogatstvo Viktora Rašnjikova 2015. procijenjeno je na 3,6 milijarde dolara, zarađenih u industriji željeza i čelika kroz tvrtku Magnitogorsk Metallurgical Enterprise. Na Forbesovoj listi najbogatijih ljudi na svijetu 2016. držao je 470. mjesto.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist