Politika

Matušić opet “najskuplji” putnik

Saborski zastupnik HDZ-a i u novom sazivu Hrvatskog sabora ostaje doslijedan svojim užancama kad su putni troškovi u pitanju. Već u prvom polugodištu s kolegom mu Marinom Jurjevićem suvereno je zauzeo vrh ljestvice ‘najskupljih’ saborskih zastupnika.

Naime, nakon četiri sjednice i 61 zasjedanja u šest mjeseci te ukupno 343 odrađena sata, može sepodvući crtu i vidjeti koji su zastupnici bili najaktivniji i nalijeniji, tko je najviše potrošio na putovanje i stanovanje, tko se jedva pojavio u sabornici, piše Večernji list.

Na troškove života najviše je potrošio SDP-ov Marin Jurjević koji na posao putuje iz Splita. U šest mjeseci potrošio je 99 912 kuna. Frano Matušić ga slijedi s 89 020 potrošenih kuna, a ova dva imena odavno su poznata kao najveći potrošači kad su putovanja u pitanju.

Inače iznos potrošen na putne troškove u odnosu na lani smanjio se s 2,897.020 kuna na 2,097.334 kuna. No, porasli su troškovi najamnine stanova zastupnika na koje je u u prvih šest mjeseci potrošeno 1,252.196 kuna, dok je lani taj trošak iznosio 1,173.992 kune.

Željko Kerum je zastupnik s najmanje dolazaka u Sabor, a redovit nije baš bio ni HSS-ov Damir Bajs koji se sa strankom još spori oko saborskog mandata. Na dolaske HDZ-ovaca utjecali su njihovi unutarstranački izbori.

Najaktivniji zastupnici bili su HDSSB-ovci, a najglasniji među njima je đakovački gradonačelnik Zoran Vinković.

Pročitajte još

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

VLAHUŠIĆ ‘Dubrovnik ima ograničene razvojne mogućnosti dok u cijelosti ne bude upravljao morem od Belvedera do Elafita’

Dulist

Cossiga posmrtno proglašen počasnim građaninom, Trostmannu nagrada za životno djelo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija