Zanimljivosti

Maturanti uranili? Gimnazija “napadnuta” jajima

Maturanti uranili? Gimnazija "napadnuta" jajima

Izgleda da su dubrovački maturanti uranili sa slavljem vezanim za zadnji dan škole.

Tako bi se barem dalo zaključiti po 'izgledu' zgrade Gimnazije Dubrovnik, koja je vrlo često meta jaja maturanata koji slave zadnji dan škole.

Tako smo od čitatelja dobili ove fotografije koje svjedoče o 'napadu' na zgradu i okoliš dubrovačke gimnazije. Ako su vandali i ovaj put bili maturanti, sa nazovimo to proslavom svoje zrelosti uranili su jedan dan, jer se povorka maturanata u Dubrovniku očekuje sutra.

– Tražili smo od Policijske uprave i načelnika Glumca da večeras, noć prije Dana maturanata, postave patrolu u krugu škole, a i mi smo sami angažirali zaštitare. Naši učenici prijavili su Policiji i javno okupljanje u parku na Pločama, kao i prošlih godina. Međutim, nepoznati počinitelji očito su nas preduhitrili i u noći sa srijede na četvrtak izgađali zgradu jajima. Navodno su bili maskirani kapuljačama – kazala je za duList ravnateljica Gimnazije Dubrovnik Sanja Putica, koja ističe kako zbog velike količine bačenih jaja 650 učenika danas nije moglo izaći na veliki odmor.
 
– Sramotno je za ovaj grad da zgrada koja je spomenik kulture mora trpiti ovakav vandalizam. Zbilja me šokira poriv za uništenjem iskazan u ovom vandalskom činu – kazala je Putica, te potvrdila da je obavijestila i Policiju koja bi trebala izaći na uviđaj.
 
Iz PU dubrovačko-neretvanske još uvijek očekujemo konkretne informacije o detaljima noćašnjeg izgreda.

Nadamo se samo kako je ovim jajima istekao rok, jer je dosta ljudi u ovom doba recesije prisiljeno na značajnu štednju. A netko se, eto, razbacuje hranom.

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist