Aktualno

Mato Franković najavio: Novogodišnji vatromet je posljednji u Dubrovniku!

Mato Franković najavio: Novogodišnji vatromet je posljednji u Dubrovniku!

Gradonačenik Mato Franković u Dnevniku Nove TV najavio je kako će novogodišnji vatromet biti posljednji u Dubrovniku! Istaknuo je također kako od iduće godine neće više moći biti moguće ispaljivanje vatrometa – ni u privatne svrhe.

Podsjetimo, nekoliko gradova u Hrvatskoj odlučilo je podržati apel Udruge Prijatelji životinja i proslaviti novu godinu bez vatrometa. Jedan od posljednjih gradova koji se priključio ovoj inicijativi je i Zagreb.

-Mi smo dogovorili vatromet i proveli postupak javne nabave u studenom, dok je inicijativa Udruge došla početkom prosinca i nismo mogli otkazati manifestaciju. Međutim, dogovorili smo se sljedeće. Ovo je posljednji vatromet u Dubrovniku i od 1. siječnja pa nadalje u Dubrovniku više uopće neće biti vatrometa – rekao je. Ni na svadbama, ni na privatnima zabava, bilo je pitanje.

-Nikome, bit će zabranjeno izvođenje vatrometa. Postoji novi, moderni sustavi sa svjetlosnim efektima. Vjerujem i da ćemo na otvaranju Dubrovačkih ljetnih igara svjedočiti spektaklu s dronovima – kazao je.

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist