Kultura

Maškarana večer “Operete mix”

karneval fest

Opereta mix pod maskama, održan sinoć u okviru manifestacije Dubrovnik karneval fest, priuštio je izuzetno ugodnu večer Dubrovčanima.

Zanimljiv program veselog i ležernog tona s programom klasične glazbe, donio je nastup Dubrovačkog simfonijskog orkestra, soprana Lidije Horvat Dunjko, mezzosporana Blanke Tkalčić, tenora Gorana von Karkina i baritona Ronalda Brausa. Orkestrom je, kao i prethodnih godina, ravnao maestro Vladimir Kranjčević.

Ronal Braus ujedno je i voditelj i producent Operete mix od početka Dubrovnik karneval festa i već treću godinu zaredom nastupa na koncertima pod maskama.

Koncert je započeo nastupom članica Baletnog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića, nakon čega su na pozornicu stupili članovi Dubrovačkog simfonijskog orkestra i solisti u prigodnom, maškaranom izdanju.

Ronald Braus pozdravio je publiku iskazavši radost zbog ponovnog susreta i najavio prvo iznenađenje večeri – nastup Lidije Horvat-Dunjko, koja je za ovu prigodu odlučila otpjevati obje arije Kraljice noći iz opere Čarobna frula W. A. Mozarta. Drugo iznenađenje večeri bio je nastup Dubrovkinje Diane Hilje, prvakinje Opere HNK, koja je otpjevala ariju Carmen iz istoimene opere Georgesa Bizeta.

U razgovoru je istaknuo kako je atmosfera na koncertima u Kazalištu Marina Držića prekrasna kad glazba učini da su svi veseli, zajedno pjevaju i zadovoljni odu kućama.

Vezano za daljnje planove ističe kako literature za ovakve koncerte ima jako puno i da se otprilike već zna program za Opereta mix 2014. Svaki od sudionika slobodan je dati svoj prijedlog skladbi, a dirigent na kraju daje konačan izbor.

-Dubrovnik je uvijek interesantan i inspirativan. Suradnja s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom je izvrsna, a sama koncepcija programa koncerta ugodna, vesela, ali umjetnički vrlo vrijedna – istaknuo je  maestro Vladimir Kranjčević. Dodao je kako je lijepo raditi s ansamblom i pjevačima koji uživaju u onome što rade.
 

Pročitajte još

Međunarodni festival ‘Midsummer Scene’ slavi 10 godina

Dulist

STRUČNO VODSTVO KROZ KNEŽEV DVOR Sudionici imali jedinstvenu priliku posjetiti Notarijat i Raguzinu

Dulist

‘UMIŠLJENA MIŠICA’ Lutkarska predstava za najmlađe ove nedjelje

Dulist