Politika

Maro Hajdarhodžić najavio kandidaturu za župana dubrovačko-neretvanskog

Maro Hajdarhodžić najavio kandidaturu za župana dubrovačko-neretvanskog

Dubrovački poduzetnik Maro Hajdarhodžić odlučio je zaploviti političkim vodama te je najavio kadidaturu za župana dubrovačko-neretvanskog.
– S obzirom na situaciju da županija raspolaže s ogromnim sredstvima i ne raspolaže s njima na pravi način, odlučio sam se kandidirati za župana dubrovačko-neretvanskog – javio nam je u utorak Hajdarhodžić.
Na pitanje o razlozima njegove kandidature, među ostalim je istaknuo:
– Vidim da je, recimo, u Cavtatu županija uložila u uređenje rive ogromna sredstva, međutim dan-danas imaju probleme s Općinom Konavle u dokazivanju čije je vlasništvo pa korisnici vezova na rivi nemaju potrebe plaćati korištenje jer nije definirano kome pripada. Županijska lučka uprava Dubrovnik je uredila rivu bez građevinske dozvole te je povrijedila pozitivne zakone Republike Hrvatske. Uz sve to, županija nije pristala, koliko znam, ni na uređenje OŠ Cavtat koja zbog svoje mobilne gradnje desetak godina nema uporabnu dozvolu, a trebalo je renovirati prije puno godina. Ni tu se županija ne oglašava – iznio je Hajdarhodžić.
Na ponovno pitanje što ga je potaknulo na kandidaturu, Hajdarhodžić je nastavio.
– S gustom ću trošiti novce poreznih obveznika koji se slijevaju u Dubrovačko-neretvansku županiju na način da joj pomognem. S izrazitom negativnošću gledam prema situaciji koja se događa na mom omiljenom otoku Lastovu. Tamo se ne događa ništa. Županija tom otoku ništa ne pomaže i iz tog je primjera još jednom vidljivo da je županija samo jedna šuplja priča pri čemu se koriste sredstva poreznih obveznika od strane trenutnog župana – rekao je.
Na pitanje ima li njegova kandidatura za župana dubrovačko-neretvanskog veze s njegovim nedavnim problemima s županijom i ŽLUD-om na Peskariji, odgovara:
– Nema! Ustvari, ima! Cijeli život radim sa svojih deset prstiju. Svojim privatnim biznisom ulažem u Republiku Hrvatsku. Moja tvrtka ima maksimalni bonitet s 24 zaposlena, uredno izvršavam sve obveze prema državi, županiji, ŽLUD-u, a danas se nalazi u situaciji da me se proziva kao kriminalac jer je ona kriminalna organizacija – zaključio je.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist