Aktualno

MARIA HASELSTEINER ‘Ne odustajemo od prosvjeda u Zatonu, idemo do kraja’

MARIA HASELSTEINER 'Ne odustajemo od prosvjeda u Zatonu, idemo do kraja'

Zatonjani ne odustaju od najavljenog prosvjeda na Maloj Ponti najavljenog ove subote unatoč jutrošnjoj vijesti kako je ministar državne imovine Goran Marić obećao da će zemljište u Zatonu koje je podiglo veliku buru u javnosti darovati Gradu, a potvrdila nam je to Maria Haselsteiner koja je i pokrenula apel za to zemljište.

-Sasvim je uredu jutrošnja vijest da će ministarstvo darovati zemljište gradu za sportsko-rekreacijsku namjenu. Mi ni nismo htjeli samo parking, nego su ljudi tu i dosad parkirali pa je ispalo da to želimo. Moja je ideja bila i nas Zatonjana napraviti rekreativnu zonu, staviti klupe, posaditi zelenilo tako da svatko može uživati poviše te jedine prirodne plaže koju imamo u Zatonu. Nažalost, dolazi nam sve manje i manje turista jer se ovdje godinama nije ništa napravilo za turizam – rekla je za DuList Haselsteiner te dodala da od prosvjeda ne odustaju jer se ni odluka iz 2013. godine nije provela. Te su naime godine Zatonjani podnijeli zahtjev Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom da se ova čestica prebaci u vlasništvo Grada kako bi se izgradila treća traka za skretanje i parkiralište, na što su im iz Ureda odgovorili kakoje zahtjev Grada za prijenos u vlasništo dijela navedenih nekretnina u postupku rješavanja.

-Toliko sam se veselila toj odluci, što se nije prodalo privatnom vlasniku, ali taj postupak nikada nije proveden do kraja. Zašto bih sada odustala? Zahvaljujemo se što je ovakav ishod, ali idemo do kraja. Prosvjed se nastavlja, hoćemo da se to izvrši, nećemo da samo ostane na obećanju – poručila je Maria Haselsteiner.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist