Politika

SRĐEVCI MARIĆU ‘Pokažite da su interesi građana za javno dobro uvijek na prvom mjestu’

SRĐEVCI MARIĆU 'Pokažite da su interesi građana za javno dobro uvijek na prvom mjestu'

KLGB Srđ je Grad uputio je javni dopis ministru Mariću u kojem navode razloge za poništenje Javnog poziva i apel prema nalaženju načina da se osigura javni interes na korist svih Zatonjana. ‘Premda je gradonačelnik na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća rekao kako Grad Dubrovnik nema interes za čest. zem. 688/1 u Zatonu, građani Zatona očigledno imaju’, ističu te dalje u priopćenju donose dopis koji su poslali ministru državne imovine Republike Hrvatske Goranu Mariću.

Prenosimo ga u cijelosti:

‘Poštovani ministre,

Ministarstvo državne imovine RH na svojim internetskim stranicama objavilo je temeljem odredbi čl. 40. Zakona o upravljanju državnom imovinom („Narodne novine“, br. 52/18): „Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u vlasništvu RH 2/19“, gdje je jedna od ponuđenih nekretnina Građevinsko zemljište u Zatonu kraj Dubrovnika, ukupne površine 921 m2 i koja u naravi čini čest. zem. 688/1, upisane u z.k.ul. 4455, k.o. Zaton, Općinski sud u Dubrovniku, Zemljišno-knjižni odjel Dubrovnik. Rok za podnošenje ponuda je 18. ožujka 2019. do 10 sati.

Uvidom u z.k. izvadak za navedenu čest. zem. 688/1, na dan 14.03.2019. vidljivo je da je došlo do promjene glede površine čest. zem. i da ona koja je bila predmet Javnog poziva – 921 m2 danas ima površinu od 872 m2. Do ove je promjene došlo temeljem rješenja br. 932-07/2019-10/12, no sadržaj istog nije nam poznat.

Ovim se, smatramo, prekršio formalni uvjet valjanosti ovog dijela Javnog poziva, te Vas pozivamo na njegovo poništenje.

Osim ovog formalnog uvjeta, htjeli bismo Vas upoznati s činjenicom da je je još 25. studenog 2013. godine Državni ured za upravljanje državnom imovinom RH (klasa: 940-06/13-10/525, ur.broj: 536-01/11-2013-1/IN od 25. studeni 2013.) u svojem odgovoru na predstavku građana Zatona Velikog u kojoj su oni tražili da se navedena čestica prebaci u vlasništvo Grada Dubrovnika, kako bi se izgradila treća traka za skretanje i parkiralište, službeno odgovorio: „… obavještavamo vas da je jedina pristigla ponuda Odlukom predstojnika Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom odbijena, te da je zahtjev Grada Dubrovnika za prijenos u vlasništvo dijela navedenih nekretnina u postupku rješavanja“. Očigledno da navedeni postupak nije bio dovršen, no, po kojoj je onda osnovi bio obustavljen.

U svakom slučaju, obzirom na veliki interes lokalne zajednice da se ova nekretnina preda u vlasništvo Grada Dubrovnika kako bi bila uređena za potrebe građana, smatramo da Ministarstvo državne imovine RH može i mora pokazati da su mu interesi građana za javno dobro uvijek na prvom mjestu.

S poštovanjem,

KLGB Srđ je Grad’

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist