Aktualno

NAKON APELA MJEŠTANA Ministarstvo državne imovine darovat će Gradu zemljište u Zatonu

NAKON APELA MJEŠTANA Ministarstvo državne imovine darovat će Gradu zemljište u Zatonu

Nakon što je u subotu Mjesni odbor Zatona uputio službeni zahtjev prema Gradu Dubrovniku s iskazivanjem interesa za izgradnju sportsko-rekreacijskog igrališta na čestici zemlje 688/1 k.o. Zaton, te se na taj način stekli uvjeti da Grad Dubrovnik zatraži dodjelu ove čestice od nadležnog Ministarstva, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković odmah je reagirao i već u ponedjeljak 1. travnja uputio zahtjev Ministarstvu državne imovine.

Gradonačelnik Franković zatražio je darovanje navedene čestice sukladno novom zahtjevu za rekreacijsku zonu. Ujedno je i usmeno kontaktirao ministra Gorana Marića koji je obećao da će Ministarstvo navedenu česticu darovati u svrhu izgradnje sportsko-rekreacijskih sadržaja.

Naime, na osnovu ranije iznesenih zahtjeva mještana Zatona da se čestica traži za parking to se nije moglo napraviti jer ta svrha nije sukladna Zakonu o upravljanju državnom imovinom, koji propisuje za to opravdane razloge.

Nakon što Grad Dubrovnik dobije od Ministarstva navedenu česticu zemlje odmah će krenuti s izradom projekta i u što kraćem roku privesti je svojoj svrsi. Parking na ovoj čestici bit će onemogućen jer isti ne može biti na području rekreacijske zone.

Foto: Facebook/Mirni prosvjed na Ponti Maloj

Pročitajte još

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist