Aktualno

APEL MJEŠTANA MINISTARSTVU Zatonjani ostaju bez šetnice i važne parkirne površine

Mjesni odbor Zatona u četvrtak apelirao je pismenim putem na Ministarstvo državne imovine da zaustavi prodaju zemljišta površine 921 metar kvadratni u državnom vlasništvu, a koje se nalazi na samom ulazu u Veliki Zaton kada se kreće iz smjera Malog Zatona.

Već godinama mještani Zatona tu parcelu, prema PPU-u Dubrovnika športsko-rekreacijske namjene, koriste kao parking. Ukoliko bi došlo do njegova uređenja, prema procjeni našeg sugovornika predsjednika tamošnjeg Mjesnog odbora i gradskog vijećnika Emilija Puljizevića, dobila bi se parkirna površina kapaciteta kojih 40 do 50 parkirnih mjesta.

Njegov gubitak bio bi veliki udarac za lokalno stanovništvo. Također, važno je naglasiti kako planiranom realizacijom rekonstrukcije ceste tog dijela Jadranske magistrale, inače vrlo opasnog, kaže za DuList Puljizević, koja je najavljena za rujan ove godine, onuda bi prolazila treća prometna traka za lijeve skretače čime bi na korištenje Zatonjanima, ukoliko dođe do prodaje te se taj predio privatizira, ostao tek uski pojas između mora i prometnice. Naime, tuda prolazi i šetnica koja spaja dva obližnja mjesta.

Molba je, kaže upućena na vrijeme jer je rok predaje ponuda za kupnju do sredine ožujka, a Ministarstvo po samim uvjetima prodaje zemljišta može od nje odustati te ga u najboljem slučaju darovati Gradu.

‘Ističemo da je predmetna parcela već bila predmetom prodaje od čega se odustalo upravo poradi prosvjeda mještana. Ovim putem vas molimo da odustanete od prodaje navedenog zemljišta koje trenutno ima društveno korisnu namjenu’, napisali su u svojoj molbi, među ostalim, Zatonjani.

U oglasu naznačeno je kako je posrijedi zemljište početne cijene 366 tisuća kuna, a koje se nalazi u izgrađenom dijelu građevinskog područja naselja, u zoni športsko-rekreacijske namjene (R2 – rekreacijska površina), prema PPU-u Grada Dubrovnika. Prve je kategorije. U naravi je riječ o neizgrađenom zemljištu na adresi Sekundovo bb čija prometna povezanost je ocijenjena kao dobra te se proteže uz državnu cestu D8, jadransku magistralu sa zapadne strane, kao i uz samo more sa istočne strane.

Čestica je nepravilnog oblika te je sa sjeverne strane ograđena, gdje se pristupa javnoj prometnici. Na zapadnom dijelu čestice, uz Jadransku magistralu se nalazi stjenoviti teren, dok je istočni dio čestice pošljunčan te se može pretpostaviti da se čestica koristila kao cestovno odmaralište. Na čestici se nalazi građevina, dimenzija cca 2,25 x 6 m, neutvrđene namjene, a koja se vjerojatno koristila kao sanitarni čvor – WC. Parkiranje vozila moguće je na predmetnoj čestici. Čestica ima direktan pristup na javnu prometnu površinu.

Iznos jamčevine je 36 tisuća i 600 kuna.

Pročitajte još

Potres ‘razdrmao’ jačinom 4.5 u BIH, osjetio se i u Dubrovniku

Dulist

Stožer donio novu odluku o maskama

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE STANJE U ŽUPANIJI U 10 godina dvostruko veći broj djece s prekomjernom težinom

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija