Aktualno

UNATOČ APELU MJEŠTANA Za zemljište u Zatonu pristigle dvije ponude

UNATOČ APELU MJEŠTANA Za zemljište u Zatonu pristigle dvije ponude

Natječaj Ministarstva državne imovine za prikupljanje ponuda za, međuostalim, zemljište u Zatonu istekao je ovog ponedjeljka, a kako su iz Ministarstva izvijestili, pristigle su dvije ponude.

Riječ je o parceli površine 921 metara kvadratnih, a početna cijena za nju bila je 366 tisuća kuna. Upravo ovo zemljište podiglo je veliku prašinu u javnosti. Najprije su se sami mještani Zatona ‘pobunili’ i uputili apel ministarstvu istaknuvši kako su navedenu parcelu prema PPU-u Dubrovnika športsko-rekreacijske namjene, koristili kao parking. Također, kako je tada za DuList rekao predsjednik MO Emilio Puljizević, planiranom realizacijom rekonstrukcije ceste tog dijela Jadranske magistrale, inače vrlo opasnog, koja je najavljena za rujan ove godine, onuda bi prolazila treća prometna traka za lijeve skretače čime bi na korištenje Zatonjanima, ukoliko dođe do prodaje te se taj predio privatizira, ostao tek uski pojas između mora i prometnice. Naime, tuda prolazi i šetnica koja spaja dva obližnja mjesta.

Uskoro je Zatonjanima odgovorio i ministar državne imovine Goran Marić naglasivši kako je davno prošlo vrijeme uzurpacije hrvatske imovine te je pitao zbog čega bi trebao poništiti natječaj, zar da bi netko besplatno parkirao?’ – pitao je tada Marić. Na stranu Zatonjana stali su i predstavnici KLGB Srđ je Grad, ali i Županijski odbor HNS-a koji su naglasili kako ovo zemljište pripada građanima.

Iz Ministarstva državne imovine ističu kako su se putem natječaja prikupljale su se ponude za kupnju 12 nekretnina diljem Hrvatske ukupne procijenjene vrijednosti 63.660.300 kuna. Pristigle su ponude za kupnju devet nekretnina, ukupno procijenjenih na 63.249.200 kuna. Vrijednost prihvaćenih ponuda pak iznosi 67.119.575 kuna.

Za kupnju građevinskog zemljišta u Slavonskom Brodu, procijenjenog na 36,5 milijuna kuna, pristigla je jedna ponuda. Ponuđena cijena za kupnju te, ujedno najviše procijenjene nekretnine na natječaju, iznosi 36,6 milijuna kuna. Najviše ponuda, njih šest, pristiglo je za kupnju kuće i zemljišta u Makarskoj. Ta je nekretnina izvorno procijenjena na 2,466 milijuna kuna, a najviša ponuđena cijena iznosi 4,528 milijuna kuna. Po dvije ponude pristigle su za kupnju građevinskog zemljišta u Rogoznici kraj Omiša, u Jastrebarskom, u Zatonu kraj Dubrovnika i na Cresu. Prispjela i je i jedna ponuda za kupnju građevinskoga zemljišta u Našicama. Za tu, ujedno i najmanju nekretninu oglašenu za prodaju, ponuđena je cijena u visini 35 tisuća kuna, istanuli su iz Ministarstva.

Pročitajte još

Nila Miličić Vukosavić dobitnica nagrade HRT-a za životno djelo

Dulist

JUBILARNI MIDSUMMER SCENE FESTIVAL Za desetu godišnjicu ‘Put oko svijeta’

Dulist

[FOTO] DIVNA MLADOST Župljani i Konavljani primili sakrament potvrde

Dulist