Kultura

Mare Fjočica u nedjelju pred konavoskom publikom

Mare Fjočica u nedjelju pred konavoskom publikom

Kazališna družina Kolarin izvest će nagrađivanu predstavu Mare Fjočica, autora Joza Lovrića Jadrijeva u režiji Paola Tišljarića ove nedjelje 28. kolovoza u 20 sati ispred crkve u Čilipima. Ulaz je slobodan. Organizatori su KUD Čilipi i TZ općine Konavle.

Inače, Hrvatski Sabor kulture izabrao je predstavu Mare Fjočica najboljom amaterskom predstavom u Hrvatskoj 2021. godine.

-Veselimo se našoj publici i lijepom ambijentu gdje će se igrati predstava – poručuju Kolarini.

 

O PREDSTAVI:

Komediju Josipa Lovrića “Mare Fjočica” režira Paolo Tišljarić, kojemu je ovo već četvrta suradnja s KD Kolarin. Maru Fjočicu autor je napisao potkraj sedamdesetih, a u dubrovačkom teatru se izvodila početkom osamdesetih. Privukla je velik interes publike pa je njezin odjek uspoređivan sa Stullijevom Katom Kapuralicom. Zato je 1983. g. u Pilama snimljena i za državnu televiziju, kao još jedan komad dubrovačkoga ambijentalnog teatra. Više je puta zadnjih godina reprizirana na HTV-u pa su je mogli vidjeti i mlađi naraštaji. Lovrić je uvijek naglašavao kako drama kao forma valja biti pisana prvenstveno za čitanje, a uprizorenje joj može biti samo dodatno ostvarenje. Vjerojatno se iz toga razloga dramske dionice u Mari Fjočici nižu bez oznake o tome tko ih izgovara. Lovrić u ovoj neodoljivoj komediji, na simpatičan način, portretira dubrovačku siđelicu Maru Fjočicu, koja se usprkos ljubomori svojih jezičavih susjeda ženi za umirovljenog kapetana Cvijeta, a tako stvara autentičnu sliku Dubrovnika onda, ali i danas, u kojoj će se prepoznati različite generacije gledatelja.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist