Peškafondo

Maraton

Maraton

Nakon puna tri mjeseca unutarstranačkih lobiranja i rovarenja hadezeovci su, eto, u nedjelju izabrali svoga novog predsjednika.

Tomislav Karamarko za neke je pravi vođa, za one druge udbaš, za treće Mesićev čovjek… Ima toga još, ali ipak Karamarko je i u drugom krugu glasovanja uspio skupiti 971 glas i time postati šef najjače oporbene stranke u Hrvata. Budući premijer? O tom, potom. Još će on govornih vježbi morati proći…

Narednih dana novi će predsjednik vjerojatno stabilizirati situaciju pomirljivim govorancijama o nekakvom ujedinjenju, bratstvu i jedinstvu unutar stranke. Ipak, taština je zeznuta stvar, a praksa posve nešto drugo

Baš u noći izbora hadezeovci su pokazali cijeloj naciji kako su u totalnoj banani. Jedno rutinsko unutarstranačko biranje vodstva stranke trajalo je toliko da su se pojedini članovi te stranke tri puta opili i isto toliko puta otrijeznili. A izborima se još kraj nije nazirao. Punih 20 sati trebalo je da se predstave, glasuju, pobroje, iznesu rezultate, pa opet glasuju, pa opet izbroje i konačno u cik zore objave rezultate. Što li će se tek događat kad budu glasovali po principu jedan član – jedan glas???

A tko je, zašto i s kime zaigrao…, to je pak zanimljiviji dio ovih izbora. Šuja je dokazala kako zna izabrati pobjednički tim. Zaigrala je na sve ili ništa… i isplatilo joj se. Danas je potpredsjednica stranke. A do prije po' godine smatrali su je otpisanom.
Kako postoje najveći dobitnici, tako postoje i gubitnici. Trebam li ih nabrajati? Hm, ma zna Frenky da mu se loše piše. Jaca je odlepršala. Nego ima on svoju Europu još barem godinu dana, pa bi se za to vrijeme, dok traje, mogao početi praviti Englez. To bi mu bio najbolji  potez. Jes' da mu malo jezik štekće, ali što više šuti bolje će proći.

I nije samo Frenky profulo. Balica županijskih HDZ-ovaca uz Branka Blatskoga toliko je bila tužna i pokisla da se priča kako ovaj potonji, sada već bivši Tajnik nije uspio skriti suze. Tuga je  bila pregolema… A bilo je još promašaja. Tako je recimo mladi načelnik Primorja zaigrao s ekipom Domagoja Miloševića. I nije uspio ovaj put, što mu neće vele škodit.

Načelnik Korda podršku je dao Kujundžiću. I umalo ubo… Brzo se stari mačak sabr'o i već u ponedjeljak ujutro poželio dobrodošlicu u Konavle novom predsjedniku. Za Nardellija se ne zna baš previše. Nije se uopće opredjeljivao tijekom kampanje. Tvrde da je u nedjelju glasovao za predsjednika. Valjda ovog koji je pobijedio.

Narednih dana novi će predsjednik vjerojatno stabilizirati situaciju pomirljivim govorancijama o nekakvom ujedinjenju, bratstvu i jedinstvu unutar stranke. Ipak, taština je zeznuta stvar, a praksa posve nešto drugo, pa tako ne bi bilo za čudit se da pojedini hadezeovci počnu jednostavno nestajati s političke scene. Tek tako, nekako slučajno.

Nego jeste li primijetili kako nas predsjednik Josipović u zadnje vrijeme nešto jako voli. U tjedan dana čak je dva puta navratio do Grada. Ovaj put napričao se s rektorom Milkovićem. Kažu da ga je došao ohrabriti za buduće izazove. U znak potpore popeo se predsjednik i na novoobnovljenu Soko kulu u Dunavama, gdje je dobio značku Društva prijatelja dubrovačke starine. Lijepo je da predsjednik toliko cijeni napore za očuvanje baštine. Baš poučan primjer za neke…

Adio Vam

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Otvoreno o životu prije i nakon kobnog 21. listopada 2001. Tko je Zlatko Milić danas?

Barbara Đurasović

OKRUGLI 600. BROJ! Podižemo cijenu novine za 7 centi, a plaću novinara na 1050 eura!

Barbara Đurasović

‘MIRNE DUŠE’ U POLITIKU Pravi, pošteni i rehabilitirani

Barbara Đurasović