Zanimljivosti

Mališani učili o robotici i programiranju bez ekrana u parku Luja Šoletića

Informatički klub Futura, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika održali su u subotu dvije radionice robotike i programiranja bez ekrana u parku Luja Šoletića u sklopu manifestacije Ljeto u Gružu.

Radionicu je vodio tajnik ZTK Tomo Sjekavica, a pomagao mu je Pero Drobac iz Informatičkog kluba Futura. Na radionicama je sudjelovalo 40 djece vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta.

Na radionicama robotike i programiranja bez ekrana polaznici su programirali Cubetto robote. Cubetto set se sastoji od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Svaka boja pločice predstavlja drugu naredbu, pa su polaznici vrlo brzo svladali kako će zadati određene naredbe robotu. Prema zadanim naredbama Cubetto robot se kreće. Kroz primjere i zadatke polaznici su razvijali računalno razmišljanje bez korištenja ekrana. Na kraju radionice svi polaznici su dobili uvjerenje o uspješno odrađenoj radionici.

Pročitajte još

Bliže se trodnevnica i proslava sv. Mihajla

Dulist

Boks i pjesništvo obilježili su život Ratka Zvrka

Dulist

RADIONICE U LAPADSKOM OGRANKU KNJIŽNICA Saznajte kako iščitavati popularnu kulturu kroz psihologiju

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija