Zanimljivosti

Maknite ‘šumu’ antena iz Šipčina!

Voditeljica Zelene linije Eko-Fon Jadranka Šimunović uputila je otvoreni eko apel komunalnim zdravstvenim institucijama Grada zbog postavljanja antena mobilnih operatera u Šipćinama.

S revoltom nam se ovih dana obraćaju naši sugrađani s predjela Šipčina preko naše Zelene linije Eko-Fon te dodaju 'evo je ovdje već šuma mobitelnih antena… dokle će ih postavljat, dokle će nas zračiti! Nažalost, posljednje vrijeme se ove mobitelne antene sve više i više postavljaju u naselja, blizu vrtića, škola, jer zakoni su toliko podešeni GSM operaterima da im treba samo dozvola vlasnika zgrade i ništa više!

Dijelimo dragi sugrađani vašu zabrinutost, već unazad nekoliko godina se tu u Šipčinama postavljaju mob. antene raznih GSM operatera i sada ih je stvarno cijeli „gaj“,što je najtužnije nitko od odgovornih institucija (komunalnih i institucija koje brinu o zdravlju svojih sugrađana i kvaliteti života) gotovo da nisu ništa poduzeli. Jer kako nam dojavljuju građani i tu kao u Mokošici se ljudi sve više razbolijevaju od karcinoma, neki sa tragičnim posljedicama – navodi u svom apelu Jadranka Šimunović, te dodaje:

Nedavno su nam zeleni Istre iz Ekološke udruge „Sovinjak“ Buzet poslali tekst iz kojeg je vidljivo da iste ovakve probleme s postavljanjem mob. odašiljača u blizini stanova i kuća imaju i stanovnici jednog dijela Zagreba, li točnije G. Bukovca. Nismo protiv napretka i tehnologije, ali zašto se ove sve silne mob. antene ne izmaknu daleko od naselja (najmanje 2000 metara zračne linije), kao što se to čini u svijetu, zašto se ne poštuje glas javnosti, glas nas civilnih udruga, a trebalo bi jer je Hrvatska potpisnica Aarhurške konvencije kojom se obvezala da će poštovati i glas građana i glas Udruga!!?? – upitala se na kraju svog apela Jadranka Šimunović.
 

Pročitajte još

U Župi sv. Mihajla počinje trodnevnica ususret blagdanu sv. Antuna

Dulist

Udruga Prirodopolis priprema zanimljivu izložbu za male fizičare

Dulist

Podržimo učenike Osnovne škole Slano na Festivalu uličnih igrokaza!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija