Zanimljivosti

Maknite ‘šumu’ antena iz Šipčina!

Voditeljica Zelene linije Eko-Fon Jadranka Šimunović uputila je otvoreni eko apel komunalnim zdravstvenim institucijama Grada zbog postavljanja antena mobilnih operatera u Šipćinama.

S revoltom nam se ovih dana obraćaju naši sugrađani s predjela Šipčina preko naše Zelene linije Eko-Fon te dodaju 'evo je ovdje već šuma mobitelnih antena… dokle će ih postavljat, dokle će nas zračiti! Nažalost, posljednje vrijeme se ove mobitelne antene sve više i više postavljaju u naselja, blizu vrtića, škola, jer zakoni su toliko podešeni GSM operaterima da im treba samo dozvola vlasnika zgrade i ništa više!

Dijelimo dragi sugrađani vašu zabrinutost, već unazad nekoliko godina se tu u Šipčinama postavljaju mob. antene raznih GSM operatera i sada ih je stvarno cijeli „gaj“,što je najtužnije nitko od odgovornih institucija (komunalnih i institucija koje brinu o zdravlju svojih sugrađana i kvaliteti života) gotovo da nisu ništa poduzeli. Jer kako nam dojavljuju građani i tu kao u Mokošici se ljudi sve više razbolijevaju od karcinoma, neki sa tragičnim posljedicama – navodi u svom apelu Jadranka Šimunović, te dodaje:

Nedavno su nam zeleni Istre iz Ekološke udruge „Sovinjak“ Buzet poslali tekst iz kojeg je vidljivo da iste ovakve probleme s postavljanjem mob. odašiljača u blizini stanova i kuća imaju i stanovnici jednog dijela Zagreba, li točnije G. Bukovca. Nismo protiv napretka i tehnologije, ali zašto se ove sve silne mob. antene ne izmaknu daleko od naselja (najmanje 2000 metara zračne linije), kao što se to čini u svijetu, zašto se ne poštuje glas javnosti, glas nas civilnih udruga, a trebalo bi jer je Hrvatska potpisnica Aarhurške konvencije kojom se obvezala da će poštovati i glas građana i glas Udruga!!?? – upitala se na kraju svog apela Jadranka Šimunović.
 

Pročitajte još

[FOTOGRAFIJA TJEDNA] Cvijet iskrenosti… I ljubavi, sreće, sigurnosti!

Dulist

[FOTO] ODJEĆA, NAKIT, CIPELE… Svratite i sutra na buvljak i podržite rad Udruge za Down sindrom

Dulist

Ovaj petak zavirite u svijet virtualne stvarnosti

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija