Kultura

Magdiću nagrada u Vodicama

Krešimiru Magdiću dodijeljena je sinoć nagrada za najbolji aranžman pjesme „More“ u izvedbi klape Subrenum na Večeri klapa uz gitaru u Vodicama, u sklopu 46. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2012.

 
Nakon Večeri popularnih skladbi u Blatu na Korčuli (26. svibnja), ovogodišnji 46. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2012. nastavio je s realizacijom svojih programa izvan Omiša i to s kategorijom klapa uz pratnju jedne do dvije gitare koja se održala u Vodicama. U natjecateljskom dijelu programa uz žensku klapu Čakulone iz Zagreba nastupilo je sedam muških klapa i to: Kaše i Subrenum iz Dubrovnika, Iskon iz Splita, Brodarica, Sebenico i More iz Šibenika te Žrnovnica iz Žrnovnice.
 
Mo. Krešimir Magdić osvojio je Nagradu za najbolji aranžman pjesme na tekst Josipa Pupačića "More" u izvedbi klape Subrenum iz Župe dubrovačke. Podsjetimo da je na nedavno održanoj svečanoj sjednici Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije klapi Subrenum dodijeljena Nagrada za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije u zemlji i svijetu čime je odano priznanje i 20-godišnjem  djelovanju klapu, a  Mo. Krešimir Magdić nagrađen je nagradom Županije za životno djelo  za svoj izuzetni umjetnički opus.

 

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Vesela Noć muzeja!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Ekskluzivno smo ušli u čarobni svijet Držićevih životnih pozornica!

Mia Njavro Banić

U Lazaretima otvorena izložba ‘Braća po oružju’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija