Aktualno

Macan je Bijesprvi

Provaljen je identitet YouTube satiričara, koji je zadnjih šest godina objavljivanjem video uradaka izluđivao hrvatske političare.

Iza njega se krije Dubrovčanin Krešimir Macan, poznati PR stručnjak. Macan je, naime, kreator pseudonima Bijesprvi, koji se posebno proslavio objavom videa ‘Kiro prosviro’.
Do otkrivanja identiteta Bijesprvi u hrvatskoj je javnosti zadnjih šest godina predstavljan kao YouTube satiričar, koji je svojim video uratcima izluđivao hrvatske političare, posebno bivšeg premijera Iva Sanadera.

Kako Macan ističe za Jutarnji list, sve je počelo kao igranje novim medijima, budući da je poslovno eksperimentirao oko YouTubea, a htio je reagirati na aferu Verona. Ubrzo shvaća kako je internet u Hrvatskoj postao dovoljno jak za slanje poruke, a istivremeno i dovoljno slobodan da na njemu neometano komentira događaje u politici, piše dalje Jutarnji.

Među prvima u Hrvatskoj Macan otvara svoj kanal na YouTubeu, a prvi mu je uradak bio ‘Lažeš ko Maček', no Bijesprvi proslavio se hitom Kiro prosviro, kojega je, kako objašnjava Macan, napravila Zinka Bardić za internu upotrebu, no on je bio taj koji ga je objavio. I brojni drugi uratci stizali su mu mailovima, a on ih je potom objavljivao na kanalu.

– Imao sam više problema nego koristi od cijele priče. Sada je uostalom inako sve gotovo. Bijesprvi je 'provaljen', ljudi znaju tko je i više ne može nositi tu težinu koju je imao godinama. To sada više nema smisla. Mislim da je vrijeme za neke nove klince – izjavio je Krešimir Macan Jutarnjem.
 

Pročitajte još

U DNEVNIKU NOVE TV Gordana Buljan Flander dala neopozivu ostavku na mjesto ravnateljice Poliklinike

Dulist

PAVELA NAKON OSVAJANJA HRVATSKE VELIKE NAGRADE SIGURNOSTI Ovo je kruna karijere!

Dulist

DR. SINIŠA CAR NAPUSTIO JE NAJZELENIJI OTOK Mljet je unio mir u moj život

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija