Aktualno

Macan je Bijesprvi

Macan je Bijesprvi

Provaljen je identitet YouTube satiričara, koji je zadnjih šest godina objavljivanjem video uradaka izluđivao hrvatske političare.

Iza njega se krije Dubrovčanin Krešimir Macan, poznati PR stručnjak. Macan je, naime, kreator pseudonima Bijesprvi, koji se posebno proslavio objavom videa ‘Kiro prosviro’.
Do otkrivanja identiteta Bijesprvi u hrvatskoj je javnosti zadnjih šest godina predstavljan kao YouTube satiričar, koji je svojim video uratcima izluđivao hrvatske političare, posebno bivšeg premijera Iva Sanadera.

Kako Macan ističe za Jutarnji list, sve je počelo kao igranje novim medijima, budući da je poslovno eksperimentirao oko YouTubea, a htio je reagirati na aferu Verona. Ubrzo shvaća kako je internet u Hrvatskoj postao dovoljno jak za slanje poruke, a istivremeno i dovoljno slobodan da na njemu neometano komentira događaje u politici, piše dalje Jutarnji.

Među prvima u Hrvatskoj Macan otvara svoj kanal na YouTubeu, a prvi mu je uradak bio ‘Lažeš ko Maček', no Bijesprvi proslavio se hitom Kiro prosviro, kojega je, kako objašnjava Macan, napravila Zinka Bardić za internu upotrebu, no on je bio taj koji ga je objavio. I brojni drugi uratci stizali su mu mailovima, a on ih je potom objavljivao na kanalu.

– Imao sam više problema nego koristi od cijele priče. Sada je uostalom inako sve gotovo. Bijesprvi je 'provaljen', ljudi znaju tko je i više ne može nositi tu težinu koju je imao godinama. To sada više nema smisla. Mislim da je vrijeme za neke nove klince – izjavio je Krešimir Macan Jutarnjem.
 

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist