Aktualno

Koncesija Atlantskoj plovidbi ili ACI-ju?

Koncesija Atlantskoj plovidbi ili ACI-ju?

Atlantska plovidba, odnosno tvrtka u 100 postotnom vlasništvu dubrovačkog brodara Atlant Marina Slano d.o.o., te ACI Club d.d. Rijeka prijavile su se na natječaj za koncesiju marine u uvali Slanome

– potvrdio nam je Maro Kristić pročelnik Upravnog odjela za turizam, more i poduzetništvo Dubrovačko – neretvanske županije.  

U utorak je u prostorijama županije upriličeno javno otvaranje ponuda, a prema riječima pročelnika Kriste odluka tko će dobiti petnaestogodišnju koncesiju na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje luke posebne namjene u Općini Dubrovačko primorje trebala bi se znati već početkom ožujka za kada je zakazana Skupština Dubrovačko – neretvanske županije.

Obje prijave su pristigle u roku i sadrže svu potrebitu dokumentaciju. Obveza davatelja koncesije, odnosno Županije je formirati stručno tijelo koje ocjenjuje pristigle ponude  donosi prijedlog odluke o odabiru najboljeg ponuditelja. Prijedlog odluke će biti predložen na sljedećoj županijskoj Skupštini -rekao je  Maro Kristić. Dodajući kako je na prethodnoj Skupštini donesena namjera davanja koncesije.
Temeljem županijske uredbe ocjenjuje se pet kategorija. Uz visinu samog investicijskog ulaganja, uzima se u obzir i stalni dio koncesijske naknade, promjenjivi dio koncesijske naknade, broj planiranih radnih mjesta i iznos investicije za zaštitu okoliša.

Inače, predmet koncesije je pomorsko dobro, kopneni i morski dio na dijelu uvale Slano, sukladno Rješenju o utvrđivanju granica lučkog područja luke posebne namjene – luke nautičkog turizma, na dijelu obale u K.O. Slano.
 
 

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist