Grad

Lučka uprava Dubrovnik predstavila se u Miamiu

Lučka uprava Dubrovnik predstavila se u Miamiu

Završeno je još jedno uspješno zajedničko predstavljanje hrvatskih luka: Lučke uprave Dubrovnik, Split, Šibenik, Zadar i Rijeka, pod zajedničkim nazivom “Croatian Cruise Ports”, kao i proteklih godina, sudjelovali su na prestižnom svjetski poznatom sajmu – “Seatrade Cruise Shipping Convention 2014”.

Ove godine se obilježava 30-ta obljetnica održavanja ovog sajma, koji je po prvi puta 1985. okupio izlagače cruise industrije, te od sastanka svega 150 članova prerastao u vodeći trodnevni sajam svih predstavnika i sudionika cruising industrije.

Sajam se održao od 10.03.2014. do 13.03.2014. godine u Miamiu, a važnost sajma dokazuje i broj suizlagača – hrvatskih putničkih agencija – turističke i pomorske agencije Atlas, Dubrovnik Travel, Elite Travel, Gulliver Travel ,Rea i Adriatic Excurisons.

Sajam Cruise Shipping Miami je namijenjen poslovnim posjetiteljima cruise industrije, a kao i proteklih godina, sudjelovao je veliki broj izlagača i posjetitelja iz raznih zemalja svijeta; oko 1 000 izlagača iz 127 zemalja svijeta, sa 12 000 sudionika i preko 300 novinara iz cijeloga svijeta, a broj posjetitelja premašuje broj od 20 000.

Sajam je od velike važnosti, kako za cruise kompanije, tako i za luke, agencije,cruise destinacije te ostale subjekte uključene u ovaj vid turizma.

Na dogovorenim sastancima s predstavnicima vodećih cruise kompanija, govorilo se o strategiji destinacije i pozicioniranju cruise turizma u sveukupnu turističku ponudu Dubrovnika. Naglasak je na kvalitetnom i organiziranom prihvatu putnika i njihovoj sinergiji s destinacijom s obzirom na period godine i opterećenost grada.

Cruise turizam Dubrovniku svakako može ponuditi ne samo produžetak sezone već cjelogodišnji posjet značajnog broja putnika sa brodova na kružnom putovanju. Pored strateških razgovora, predstavnici Lučke uprave Dubrovnik prisustvovali su na prezentacijama brojnih zanimljivih projekata u svrhu razmjene iskustava o različitim lučkim sustavima i prikupljanju što više informacija o usklađivanju procedura i standarda luke sa drugim svjetskim lukama za prihvat brodova na kružnom putovanju.

Pročitajte još

Maro Kristić: Svi smo zakazali i uzrokovali nered na tržištu rada

Dulist

[FOTO] ZBOR GRAĐANA GK GRAD Evo što sve tišti stanovnike unutar zidina

Dulist

Dubrovačka biskupija traži zakupce za prostore u Gradu i Mlinima

Dulist