DuList IN

LJETNI KARNEVO Župljani zovu na zabavu pod maskama i meč Odina Strašnog i Romea Oluje

Maškare će u subotu zavladati Župom. Očekuje nas naime Župski ljetni karnevo, koji se organizira u sklopu Župskog ljeta.

Program u Striježicama, u Srebrenome, počinje u 17 sati i do 18:30 se nude sadržaji za najmlađe. Uz oslikavanje lica, pravljenje frizura i ples djeci se, ovaj put, nude dvije radionice. Mažoretke Župe dubrovačke će održati radionicu tehniciranja štapom i pomponima, a vršit će i predupis djece. One će, uz to, kao i obično predvoditi našu maškaranu povorku i uljepšati je svojim nastupom. Članovi Udruge Bruno Bulić održat će radionicu pletenja narukvica. Program za djecu službeno završava u 18 sati, ali će sigurno ostati i družiti se u parkiću, fotografirati, plesati…

Okupljanje maškara koji će sudjelovati u povorci počinje u 18:30 sati, a osim domaćina, Župljana, pod maskama će se zabaviti i dragi im gosti.

-Dolaze nam dragi prijatelji iz Trogira – Trogirska karnevalska udruga Rašpin Jute i Biograda na Moru – Karnevalska udruga Tome Krnjeval, s kojima imamo dugogodišnju izvrsnu suradnju. Prvi put iz Zadra stiže mala grupa maškara – KUD Sveti Donat. Iz Sračineca, kod Varaždina, gdje su župski maškari bili dva dana na jednom odličnom zimskom karnevalu, dolazi predsjednik udruge Črna Sraka. Nadamo se posjetu cijele grupe na zimskom karnevalu. Naravno, tu su i naši odlični susjedi iz Dubrovnika i Cavtata koji su više domaći nego gosti, a najavljeno je dosta župskih maškaranih grupa – navode iz Župskog karnevala.

Sudionici povorke će se prvo osladiti domaćim kolačima i pojesti šporke makarule. Povorka će u 20 sati iz Striježica krenuti prema Gusaru, a zatim se okrenuti i uputiti u Srebreno. Zabava je planirana u Srebrenom, na šetnici. Rasplesat će nas Antun i Nevia ispred Cluba 23, a bit će veselo duž cijele šetnice. Vrhunac večeri je borba UFCC (Ultimate Fighting Carnival Championship) boraca – Odina Strašnog i Romea Oluje, koji će se održati oko 22 sata u vrhunskoj areni u Srebrenom posebno izgrađenoj za tu priliku.

-Zahvaljujemo svim partnerima i volonterima i svima vama koji ćete se maškarati i doći na Župski ljetni karnevo. Vidimo se u subotu u Srebrenome. Ako se ne volite maškarati, svejedno dođite i barem stavite lude oćale, klobučić, fjočicu, bilo što i vidjet ćete da ćete se odmah osjećati mlađe, luđe i veselije – poručuju iz Župskog karnevala.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Ludilo je dan, listopad je ipak čarobno sunčan!

OD ANIMACIJE DO FILMSKE ŠMINKE DUFF je pripremio zanimljive radionice za mlade

Dulist

JELICA BOTO U TOP 24 AMATERSKA KUHARA Pregaču posvećujem svom nonu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija