Zanimljivosti

Ljepota prirode uz dobro iće i piće

Nije baš ni ludo malo u ove prve ljetne dane gužvi i vrućina iz Dubrovnika pobjeći u tek malo više od pola sata vožnje do Popova polja i obići neke prirodne ljepote tog kraja, te naravno uživati u izvanrednom iću i sjajnom piću.

Turizam i ugostiteljstvo u zadnje vrijeme u dva mjesta Popova polja, Ravnom i Zavali, doživljava pravi bum! Uz samu znanu i jako lijepo uređenu špilju Vjetrenicu, u središtu mjesta Zavala, preuređena je nekadašnja željeznička stanica u kojoj je od nedavno gostionica „Zavala“. Izvanredan pogleda na okolni kraj, sjajna posluga, hrana i ambijent, uz obavezni obilazak uređenih podruma, nekadašnjih skladišta za ugljen. A nakon tog, đir do Ravnog, opet do stare željezničke stanice, koju je Dragan Čokljat preuredio u vrhunski Wine bar. Godinama zapušten objekt, u ratu potpuno uništen i devastiran, Dragan je učinio atrakcijom već pri samom ulasku unutra. Podrumi, također nekad skladište ugljena, izuzetan su atraktivan prostor u kojem bi se mogli snimati filmovi sa temom srednjeg vijeka ili možda čak i neke scene „Igre prijestolja“!  

Ponuda vrhunskih hercegovačkih vina, ambijent s ugodnim hlađenjem zatvorenog, a opet predivnog vinskog podruma,  poziv su koji se ne odbija. I za kraj, za rashlađenje, Vjetrenica. Prirodna bajka ispod zemlje, uređena šetnica i sjajan vodič, Helena, koja u toj akustici svojim gostima često i prelijepo zapjeva, kao neka vila. Dovoljno za pobjeći iz gradskih gužvi u ove vruće ljetne dane. 

Pročitajte još

Magla ‘progutala’ Grad, Lokrum i Cavtat

Dulist

Magla sakrila Lokrum od pogleda

Dulist

Magla svuda, magla oko nas

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija